Montoya si na kvalifikaci věří

Monza - Piloti Williamsu obsadili v páteční kvalifikaci na Velkou cenu Itálie opačné konce výsledkové listiny. Juan Pablo Montoya bezchybnou jízdou vyhrál, naopak Ralf Schumacher projel úvodní šikanu kratším vnitřkem a byl diskvalifikován. "Před kvalifikací jsem si nebyl jistý, jak dopadnu. Ráno bylo vyvážení auta dost špatné," začal kolumbijský pilot. "Udělali jsme nějaké změny a fungovalo to skvěle. Myslím, že teď je náš vůz hodně konkurenceschopný."

Před týdnem Williams, stejně jako ostatní týmy, v Monze testoval a jeho jezdci zajížděli skvělé časy. I proto si pro rozhodující momenty Velké ceny Itálie ve stáji věří.

"A v sobotu bychom měli být rychlejší, protože dráha bude čistší. Je skvělé, že jsem porazil Michaela a Kimiho, ale o všem důležitém se bude ještě rozhodovat," dodal Montoya, který v celkovém pořadí šampionátu ztrácí na Michaela Schumachera pouhý bod.

Ralf Schumacher přes špatný výsledek zůstává optimistou. "Udělal jsem chybu. Před zatáčkou jsem začal brzdit příliš pozdě a prostě jel rovně. Jinak na sobotní kvalifikaci si věřím. Auto se chovalo výborně. Poprvé jsem zde obul pozměněné pneumatiky a musím říct, že jsou krokem vpřed. Ale Ferrari je v Monze velmi silné, takže to bude tuhý boj."

Hlavní závodní inženýr Sam Michael byl spokojen. "Jsme moc rádi, že i na této trati vypadá naše auto velmi rychle. Pneumatiky pracují výborně. To je důležité, protože budou v konečném výsledku hrát rozhodující roli."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž