Montoya si dojel pro druhé místo

Silverstone - Juan Pablo Montoya se dokázal po celou Velkou cenu Británie držet na špičce závodu, takže není divu, že v cíli viděl šachovnicový praporek jako druhý v pořadí. Kolumbijec si díky tomu udržel naději na celkové vítězství ve světovém šampionátu. Na lídra Michaela Schumachera schází pět závodů před koncem 14 bodů. "Byl to nejlepší závod letošního roku a mně se moc líbil," hlásil v cíli Kolumbijec.

Montoya byl se svým výsledkem pochopitelně spokojený. "Těšilo mě, jak jsme se dnes dokázali držet Ferrari. Největším problémem pro mě byla druhá žlutá fáze. Poté, co jsme zajel do boxu, jsem byl až 13. Ale dokázal jsem se rychle chytit a v cíli jsem byl druhý," sdělil Kolumbijec.

Ralf Schumacher ukončil v Silverstone jedinečnou sérii. Vlétl mu totiž do chladiče kus z kokpitu Coulthardova vozu. Letos zatím v každém závodě bodoval. Za devátou příčku se už body sice neberou, tak aspoň Ralf Schumacher zůstal jediným pilotem, který letos pokaždé dojel. Jezdce však mrzelo, že v průběžném hodnocení o jednu příčku klesl.

"Je to zklamání. To, že jsem musel do boxů třikrát, mě stálo lepší místo. Byla to prostě smůla. Musím na vše zapomenout a jet do Hockenheimu s čistou hlavou," míní závodník.

"Juan dnes udělal velký kus dobré práce. Ralf začal také dobře, ale kvůli poškození šasí musel neočekávaně do depa. Naši strategii ovlivnil i vývoj závodu. První výjezd zaváděcího vozu nám prospěl, ale podruhé se vydal na trať příliš brzy a my jsme museli zvolit jinou taktiku," dodal hlavní inženýr Williamsu Sam Michael.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž