Montoya má v Indy své fanoušky

Indianapolis - Kolumbijec Juan Pablo Montoya se může na trati v Indianapolis cítí skoro jako ve své rodné vlasti. Desítky fanoušků ho navzdory dešti povzbuzovaly již v pátek při první kvalifikaci na nedělní Velkou cenu USA vozů formule jedna. Kolumbijské vlajky nejen vlály v ochozech, ale také divákům sloužily jako klobouky, ponča i sukně. Fanoušci tak chtějí jezdce stáje Williams podpořit v klíčovém závodě v boji o titul světového šampiona.

"Je to krásný podnik, úžasná podívaná," svěřil se pětašedesátiletý Humberto Ramirez, rodák z Kolumbie, který již patnáct let žije v americké Atlantě.

Cestu do Indianapolis pojal jako rodinnou akci; přijeli s ním i jeho žena, syn a vnuk.

Atmosféru v Indianapolis si však pochvalují i příznivci pětinásobného mistra světa Michaela Schumachera. "Miluji tyhle závody a jejich atmosféru," řekl dvaapadesátiletý Tim Zook, který celý svůj život prožil právě v Indianapolis.

Schumacher si před Montoyou udržuje tříbodový náskok, závod v Americe je předposledním v seriálu před japonskou Suzukou. Německý lídr šampionátu může v Indianapolis v neděli večer předčasně slavit zisk šestého titulu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž