Räikkönen, McLaren

Räikkönen, McLaren - Kimi Räikkönen skončil v Bahrajnu kvůli prasklé zadní nápravě už v první části kvalifikace. | foto: Reuters

Máme na víc, jsou přesvědčeni v McLarenu

  • 3
Sepang - Tým Mclaren je přesvědčen, že jízda Juana Pabla Montoyi za čtvrtým místem při Velké ceně Malajsie nebyla ukázkou skutečného potenciálu jejich vozu. "Juan dostal špatnou první sadu pneumatik a na úkor přítlaku jsme museli zlepšit chlazení. Výkonnostně patříme výš," je přesvědčen šéf týmu Ron Dennis.

"Nezapomeňte, že Kimi vůbec nedostal šanci ukázat, kde mohl být," pokračoval Brit.

Na velkou cenu Austrálie má McLaren připravenou celou řadu technických vylepšení. Dennis věří, že v Melbourne budou jeho jezdci bojovat o vítězství.

"Celý tým se těší na plánované úpravy motoru a šasi. Za dva týdny bychom měli být více konkurenceschopní. Na rozdíl od některých týmů jsme v Malajsii neměli problémy s motory, což nám dodává před Austrálií ještě více sebedůvěry," rýpl si Dennis zejména do Ferrari, jehož oba jezdci před kvalifikací měnili pohonnou jednotku.

Kolumbijec v závodě rychlostně nestačil renaultům ani Buttonovi, ale podle něj byla jednoznačně na vině úprava šasi, která sice zlepšila chlazení motoru, ale ubrala na aerodynamickém přítlaku.

"Auto fungovala dobře a mám za sebou solidní závod," začal Kolumbijec. "Bohužel jsem hodně času ztratil na úvodní sadě pneumatik, protože přední gumy se mi hrozně drolily. Navíc jsme kvůli místním horkům obětovali část aerodynamického přítlaku. Alespoň máme nějaké body, ale příště to bude mnohem lepší."

Räikkönen se loučil už v páté zatáčce, kdy po střetu s Rakušanem Klienem vylétl z dráhy. Fin nepochyboval, kdo kolizi zavinil.

"Jsem hodně zklamaný, protože jsem měl skvělé auto s výborným nastavením a dokonalou strategií," vysvětloval vicemistr světa. "Myslím, že je každému jasné, že Christian Klien udělal školáckou chybu. Prostě to do mě v páté zatáčce napálil a zlomil mi zadní zavěšení."

Spokojený byl Fin pouze s celkovým dojmem za první dva závody. "Pozitivní stránkou začátku sezony je, že máme spolehlivá auta. Už se těším za čtrnáct dní do Melbourne," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž