Kimi Räikkönen během tréninku na Velkou cenu Bahrajnu

Kimi Räikkönen během tréninku na Velkou cenu Bahrajnu | foto: Reuters

Lotus útok na titul oficiálně neplánuje. To je hloupé, oponuje Räikkönen

  • 0
Kimi Räikkönen nikdy neřešil, jestli bude držet týmovou linii a poslouchat příkazy nebo ne. Rád říká, co ho zrovna napadne a nikoho se na názor neptá. "Bylo by hloupé říkat, že nebojujeme o titul," oslovil přes média vedení Lotusu, které se zatím k otázce mistrovských poct staví rezervovaně.

Kimi Räikkönen není zvyklý stavět se rezervovaně k čemukoliv a také to nedělá. Finský pilot, který ztrácí po zámořském úvodu sezony 10 bodů na lídra mistrovství světa Sebastiana Vettela, dobře ví, že má letos k dispozici lepší auto než minulý rok a cítí šanci přiblížit se boji o mistrovské pocty. Nakonec, kvůli ničemu jinému se do formule 1 před rokem nevracel.

"Jediným důvodem, proč jsme tady, je vyhrávání závodů a získávání titulů. Tak ať mi nikdo neříká, že ´zatím máme dost času´. Uděláme všechno proto, abychom vyhrávali. Může se stát, že se něco pokazí, přijde pár špatných závodů a šance bude pryč. Ale zkusit to musíme," vysvětloval v nezvykle dlouhém proslovu finský závodník. "Musíme být na maximu každý víkend a hlavně v neděli odpoledne. To je klíč k titulu."

Kimi Räikkönen z Lotusu při tréninku na Velkou cenu Bahrajnu.

Vozy týmu Lotus rychlostně zaostávaly za red bully nebo občas i ferrari hlavně v kvalifikacích. Proto se novináři logicky tázali na tiskové konferenci Kimiho Räikkönena, zda-li poslední úpravy vozu směřují zejména ke zlepšení tohoto nedostatku. To se však se zlou potázali...

"Pokoušíme se zlepšit všechno," říká Fin. "Když zdokonalíme auto, automaticky se zlepší i v kvalifikaci. Všechno to jde ruku v ruce. Takže když budeme rychlejší, budeme rychlejší za všech okolností. Není to žádné kouzlo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž