Robert Kubica a jeho citroën po havárii před rallye v Polsku.

Robert Kubica a jeho citroën po havárii před rallye v Polsku. | foto: Facebook

Další Kubicova havárie při rallye, auto přetočil přes střechu

  • 1
Další z divokých kousků předvedl automobilový jezdec Robert Kubica. Bývalý pilot formule 1 zdemoloval při testovací jízdě před víkendovou domácí Polskou rallye svůj citroën, jehož fotku pak vystavil na svém profilu na facebooku.

"Vše ok," lakonicky komentoval devětadvacetiletý Kubica snímek po další z nehod své rallyeové kariéry. On i jeho spolujezdec Maciej Baran vyvázli nezraněni.

Kubica přetočil vůz přes střechu a jeho mechanici teď budou muset dát vůz do pořádku do pátečních technických přejímek před devátým závodem seriálu mistrovství Evropy.

Už má za sebou několik havárií s rallyeovým vozem. Ta nejtěžší jej v roce 2011 připravila o pokračování kariéry pilota formule 1, ale málem také o ruku, s kterou absolvoval množství operací.

Za volant se pak Kubica vrátil až v loňském roce a od té doby měl při rallye ještě několik méně či více vážných nehod, tentokrát už ale bez zdravotních následků.

Od letošního roku Kubica startuje v mistrovství Evropy a v kategorii WRC2 i ve světovém šampionátu, který i díky třem vítězstvím vede.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž