Jaguar je před Imolou v rozpacích

Milton Keynes - Tým Jaguar přijíždí do Imoly posílen zlepšeným výkonem vozu ve Velké ceně Brazílie. Oba jezdci dojeli těsně za bodovanými pozicemi. Šéf stáje Niki Lauda prozradil, že na první evropský závod žádné další nové prvky monopostu R3 nepřipravuje. "Výsledek práce při grand prix Brazílie mě velmi potěšil. Náš letošní model je určitě lepší, než to vypadalo začátkem sezony. Pomalu posouváme jeho výkon vpřed. V Imole to však může vypadat zcela jinak než v Interlagosu. V chladném podnebí tolik nevyniknou pneumatiky michelin a rovněž nastavení vozu bude úplně odlišné," nechal se slyšet trojnásobný mistr světa.

Stejně jako většina ostatních týmů se Jaguar intenzivně připravoval na San Marino minulý týden ve španělské Valencii. Testovali oba závodní piloti Eddie Irvine a Pedro de la Rosa. Najeli dohromady přes 600 kilometrů.

"Samozřejmě, že v testech jsme ověřili pár důležitých věcí. Ale žádné nové prvky na R3 pro Velkou cenu San Marina nechystáme," dodal Lauda.

Eddie Irvine má radost, že na nějaký čas skončily vyčerpávající zaoceánské lety. "Pořád jsme se někam přesunovali a nemohli jsme zcela naplnit naše představy o zkouškách monopostů. Nyní bude vše o mnoho snažší," doufá Ir.

Rovněž Irvine není šťastný z toho, že přemíra zatáček v Imole téměř znemožňuje předjíždění. Přesto okruh pokládá za jezdecky zajímavý.

"V Brazílii bylo vše OK a se stejným vozem přijíždíme do Imoly. Očekávám však obtížný závod, nerozdíl od jiných stájí nepřipravujeme žádné novinky. Na trati je sice jedna zatáčka za druhou, ale jízdy po ní není nudná," zhodnotil nejstarší jezdec seriálu.

Pedro de la Rosa si není jistý, zda Jaguar v San Marinu uspěje. "Zatím nejsme dostatečně rychlí, abychom mohli soupeřit s nejlepšími. Bude velmi důležité, jak se nám podaří nastavit vůz. V Imole musí také jezdec vědět, jak v četných šikanách najíždět na obrubníky. Jinak nemá šanci," uvedl Španěl.   


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž