Heidfeld: Není snadné závodit s duchem

  • 3
Budapešť - (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Po "super" výkonu v Grand prix Maďarska a druhých stupních vítězů v sezoně, byl německý jezdec Nick Heidfeld štěstím bez sebe. "Pro mě to byl super závod," uvedl druhý muž letošní Velké ceny Kanady. "Další pódium se počítá."

Na startu se jezdec BMW-Sauberu propadl o jedno místo, ale jak sám dobře ví, pro vývoj závodu to nic neznamenalo.

"Lewis Hamilton i Kimi Räikkönen byli dnes jednoznačně rychlejší než já. Takže nebylo co řešit. Na ně jsem neměl," potvrdil pátý nejlepší jezdec letošního mistrovství světa.

Heidfeld zvolil strategii tří zastávek, zatímco Fernando Alonso jel na dvě. Díky výpočtům týmu sice věděl, že na dálku soupeří se Španělem o třetí pozici, ale bylo náročné závodit proti neviditelnému soupeři.

"Pro taktiku tří zastávek jsme se rozhodli už v sobotu, protože jsme si nebyli jisti, zda super-měkké pneumatiky vydrží při dvou zastávkách," vysvětloval krátké úseky na dráze.

"Na druhé a třetí sadě gum jsem měl problémy. O to těžší bylo závodit proti ´duchovi´."

Heidfeld přiznal, že v závěru mu pomohla úzká maďarská trať: "Fernando byl rychlejší téměř všude a dostal mě pod tlak. Na předjetí to ale nebylo. To je na tomto okruhu téměř nemožné."

Výrazný bodový příděl stáje mnichovské automobilky doplnil Polák Kubica, který dokončil na pátém místě. Jemu strategie tří zastávek k poražení Alonsa nepomohla.

"První kola pro mě nebyla snadná, musel jsem začínat na ojetých pneumatikách," vysvětloval pomalejší začátek, kdy ho právě Alonso předjel přímo na dráze.

"Poté ale celé auto včetně pneumatik pracovalo výborně. Dokonce jsem byl chvíli tři vteřiny za Nickem. Nemít v sobotu problémy, projel bych cílem na lepším místě," dodal šestý pilot průběžného pořadí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž