Petra Kvitová v prvním kole antukového turnaje v Římě.

Petra Kvitová v prvním kole antukového turnaje v Římě. | foto: Reuters

Tenisovým esům učarovala F1. Nezapomenutelný den, rozplývá se Kvitová

  • 25
Monako patří mezi vyhlášené základny pro přípravu tenistů, proto když do městského státu dorazil seriál formule 1, kochaly se pohledem na svištící vozy také slavné tváře ze světa raket a kurtů. Nedělní Velkou cenu sledovaly i Češky Petra Kvitová a Karolína Plíšková, Američanka Serena Williamsová dokonce vlajkou signalizovala konec závodu.

Pro přední tenisová jména šlo o vítané zpestření finální přípravy na grandslamové Roland Garros, které začíná už v neděli.

„Na tento den nezapomenu,“ vyťukala Kvitová k příspěvku na instagramu, kde pózuje s nasazenou závodní helmou. 

Světová dvanáctka se kromě fandění z ochozů dostala i dolů na úroveň dráhy, tuto výsadu získala díky jednomu ze svých sponzorů, který zároveň podporuje i Maxe Verstappena. A právě nizozemský pilot stáje Red Bull monacké klání ovládl.

Řádění rychlých vozů přihlížela i desátá hráčka žebříčku Plíšková, finalistka nedávného turnaje v Římě.

Ikonickou vlajku s černobílými kostičkami, která ohlašuje konec závodu, pak v Monaku uchopila Serena Williamsová, jež bude za pár dní v Paříži útočit na 24. grandslamový vavřín.

Na tribuny se mezi 7500 povolených fanoušků vměstnal také šampion letošního Masters v Madridu Alexander Zverev, momentkou z nevšedního zážitku se pochlubil i Daniil Medveděv.

„Splnil se mi jeden ze snů,“ radovala se ruská světová dvojka.

Pokud si tenisové osobnosti přenesou rychlost ikonických vozů do vlastního řádění na kurtech, bude pařížská antuka pořádně rozbrázděná.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž