Berger na titul favorizuje Ferrari

Grove - Sportovní ředitel BMW Gerhard Berger připustil, že tým Ferrari je i tento rok nejžhavějším favoritem na zisk titulu mistra světa. Italský tým potvrdil své ambice v posledním závodě v Imole, kde obsadil první a druhé místo. Michael Schumacher byl v této velké ceně prakticky nepřemožitelný, když zvítězil s náskokem 18 vteřin před stájovým kolegou Rubensem Barrichellem. Berger mohl na italské trati také přihlížet tomu, jak Němec překonal jeho rekord v počtu velkých cen absolvovaných za volantem monopostu Ferrari.

Gerhard Berger jezdil za italskou stáj v letech 1987 až 1993 a připsal si na své konto 6 vítězství. Bývalý závodník je nyní klíčovou postavou partnerství stáje Williams a německé automobilky BMW. Rakušan přiznal, že pozici Ferrari vidí realisticky, ale on sám se vítězných aspirací nevzdává.

"Pro mě je Ferrari jasným favoritem této sezony. Je to velmi silná stáj s vynikajícím vozem. Nedělají chyby a všechno jim hraje do noty. V Imole měli velký den a byli neporazitelní," připustil Gerhard Berger.

Ve Velké ceně San Marina jeli v novém stroji Ferrari F2002 oba jezdci poprvé a své soupeře deklasovali. Jediní, kdo s nimi dokázali držet krok, byly Williamsy Ralfa Schumachera a Juana-Pabla Montoyi.

Berger však ví, že stažení náskoku Ferrari dá britské stáji ještě hodně práce. "Naším cílem na začátku sezony bylo druhé místo, protože před tím jsme byli třetí a toužili po zlepšení. Ale jakmile se dostanete na druhou příčku, začnete logicky přemýšlet o tom, jak být první. Ale dohonit Ferrari znamená urazit pořádný kus cesty a my musíme být trpěliví," dodal Gerhard Berger.

Double v Imole dostal Ferrari také na první místo v Poháru konstruktérů, když Italové mají nyní 40 bodů a druhý Williams 37.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž