BAR slavil nejlepší kvalifikaci roku

Imola - Jacques Villeneuve a Olivier Panis získali pro BAR nejlepší kvalifikační výsledek sezony. Zvláště Jacques Villeneuve, který odstartuje z páté řady, mohl být po sobotních imolských soubojích spokojen. "Po tom, jak jsme tady začínali, je dnešní výsledek téměř z říše snů. Změny, které jsme si připravili na San Marino jsou znát. Za poslední dny odvedl celý tým vynikající práci," poděkoval všem ve stájí kanadský pilot. "Vypadá to, že trať nám zcela vyhovuje a pokud se nám podaří dobře odstartovat, budeme mít šanci, utkat se o body," dodal Villeneuve.

Olivier Panis byl trochu zklamaný, že se mu nepodařilo získat lepší místo na startovním roštu. "Nepodařilo se mi nalézt ideální nastavení auta, proto jsem trochu zklamaný. Po obtížném pátku to však není špatný výsledek. I když samozřejmě většina práce je ještě před námi. Nicméně se nám pomalu začíná vyplácet usilovná snaha při posledních dvou testováních," řekl Francouz.

Nejvýraznější pozitivum nenašel Panis v rychlosti monopostu, ale někde jinde. "Naší nejhodnotnější devizou je zatím téměř absolutní spolehlivost v posledních trénincích. Musíme zůstat naladěni na stejnou vlnu i zítra a pokusit se při závodě využít každé sebemenší příležitosti."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž