Klára Leierová v reprezentačním dresu - ilustrační foto.

Klára Leierová v reprezentačním dresu - ilustrační foto. | foto: www.wfc2015.fi

Florbalistky zahájily Turnaj tří zemí vítězstvím nad Slovenskem

  • 0
Výhrou 7:4 nad Slovenskem vstoupily české florbalistky do Turnaje tří zemí v Mladé Boleslavi. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se na tom podílela útočnice Eliška Krupnová. V sobotu se svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského od 16:00 utkají s Německem.

Český tým se ujal už vedení ve třetí minutě, kdy po přihrávce Krupnové překonala Krištofovou Ratajová. V úvodním dějství přidaly ještě další dvě branky Urbánková s Kapcovou, pak se trefila až na konci druhé třetiny Krupnová, která vstřelila po 41 vteřinách závěrečné dvacetiminutovky i další gól. Ve 43. minutě zvýšila už na 6:0 rovněž druhou brankou v zápase Kapcová.

Čisté konto Christianové sebrala v 47. minutě Pintérová, ale za 78 sekund dovršila hattrick Krupnová. Slovenky, které vedou čeští trenéři Michal Jedlička a Markéta Šteglová, ale dokázaly třemi trefami zkorigovat výsledek. Nejdříve se prosadila Paulína Hudáková a pak dvakrát Ferenčíková, která první branku vstřelila v přesilové hře.

Turnaj tří zemí florbalistek v Mladé Boleslavi

ČR - Slovensko 7:4 (3:0, 1:0, 3:4)
Branky:
3. Ratajová (Krupnová), 12. Urbánková (Billá), 15. Kapcová (Ratajová), 38. Krupnová (Ratajová), 41. Krupnová (Jiráková), 43. Kapcová, 49. Krupnová - 47. Pintérová, 54. P. Hudáková, 58. Ferenčíková (Košturiaková), 60. Ferenčíková (Z. Šponiarová). Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Pol.). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 219.

,