Karolína Šatalíková

Karolína Šatalíková | foto: ČFbU

Šatalíková je novou trenérkou reprezentace florbalistek, střídá Markse

  • 2
Karolína Šatalíková se stala novou trenérkou ženské florbalové reprezentace. Na lavičce vystřídá Jaroslava Markse, jemuž po prosincovém mistrovství světa vypršela čtyřletá smlouva. Asistentkou nové trenérky bude Markéta Šteglová - obě zároveň vedou české mistryně Herbadent Tigers Praha.

O jmenování trenérského dua českých šampionek z pražských Tigers za trenérky reprezentace rozhodl výkonný výbor České florbalové unie. Smlouva je čtyřletá, jejím vrcholem by mělo být mistrovství světa 2013, o něž se uchází Česká republika.

"Trénovat národní tým je maximum, kterého může trenér ve své kariéře dosáhnout, proto nás nabídka vést nejlepší české florbalistky velmi potěšila a oslovila," uvedla v tiskové zprávě Karolína Šatalíková.

"Je zde mnoho hráček, jejichž přístup k florbalu má náš respekt a doufáme, že naše vzájemná spolupráce povede k těm nejlepším výkonům i výsledkům," dodala osmatřicetiletá trenérka.

Svou roli hlavní trenérky ale vidí trošku jinak. S tím, že od začátku počítá s rovnocennou pozicí své kolegyně z klubu Markéty Šteglové.

"Ráda bych, abychom byly vnímány jako trenérská dvojice se stejnými pravomocemi, na přípravě i vedení týmu se budeme jako dosud znovu podílet společně," dodala Šatalíková.

Obě trenérky spolu působily na lavičce reprezentace juniorek na MS 2004 a 2006 (5. a 4. místo), řada jejich tehdejších svěřenkyň dnes tvoří osu ženské reprezentace.

"V následujících sezónách pak dokázaly vybudovat nejsilnější český ženský tým současnosti, který si dokázal udržet vysoký herní standard a kromě série mistrovských titulů získal navíc i dvě bronzové medaile na prestižním Poháru mistrů. Od jejich jmenování do čela ženské reprezentace si proto kromě úspěšných výsledků na MS slibujeme i propracovaný koncept na další výkonnostní rozvoj celého ženského florbalu v Česku," řekl šéf Komise reprezentace ČFbU Tomáš Vaculík.

Svaz zvažoval prodloužení stávající smlouvy s Jaroslavem Marksem, který v prosinci spolu s asistentem Miroslavem Janovským dovedl ženský tým k historickému čtvrtému místu na MS ve Švédsku.

"Jarda Marks odvedl u ženské reprezentace velký kus práce, za což mu patří velké poděkování. Všechna pro a proti se zvažovala velice důkladně a nakonec jsme se rozhodli doporučit obsazení postu trenéra reprezentace žen Karolínou Šatalíkovou, kterou vedení České florbalové Unie tento týden do funkce schválilo," vysvětlil Vaculík.