Ostravské zklamání

Ostravské zklamání | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Florbalisty z Ostravy čeká dvojboj. O záchranu, ale také o titul

  • 0
Ve svízelné situaci se ocitl klub FBC ČPP Software Ostrava. Mužský extraligový celek čeká v sobotu třetí duel druhého kola play-down v Kladně, juniorský tým zase ve stejnou dobu vstoupí v Praze do finálové série juniorské ligy.

Přitom mužskému klubovému áčku výrazně pomáhají nejlepší hráči juniorského výběru. A jinak tomu nebude ani teď.

"Musíme to tak udělat, protože záchrana extraligy je pro nás prvořadá," uvedl kouč FBC Ostrava Petr Koutný. "Kam jinam by kluci z juniorky potom šli, že?"

Proto do Kladna pojede s mužským týmem minimálně elitní pětice juniorů. "Řekl bych, že na nás byla ušita bouda. Kladno už dalo vědět časy. Zápasy se kryjí a je to takové divné. Je to udělané tak, abychom do Kladna jeli jen v deseti lidech, jedna lajna juniorů bude pryč," konstatoval útočník seniorského celku Gabriel Mertha.

Muži v úvodních dvou zápasech druhého kola play-down, které se hraje na tři vítězství, porazili doma Kladno 7:3 a 6:3. "Když budou kluci disciplinovaní, měli bychom ukončit sérii brzy. Ale zároveň víme, že to v Kladně bude hodně těžké," poznamenal trenér Koutný. "Rozhodně uděláme vše pro výhru, aby pak mohli junioři pokračovat v plné síle."

Duel v Kladně se hraje v sobotu od 19.15 hodin, junioři startují finále v Praze proti Tatranu Střešovice o necelé dvě hodiny dříve. Druhý zápas souboje o titul je na programu v neděli od 16 hodin. "S juniory chceme v Praze alespoň bod urvat," podotkl trenér Petr Koutný.