Momentka z florbalového utkání Otrokovice vs. Brno | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Ani šest mečbolů nestačilo. Florbalisté Otrokovic padli v nájezdech

  • 0
Chytil čtyři brněnské nájezdy - jeden v zápase a tři v závěrečném rozstřelu. Ani výtečné zákroky brankáře Radovana Michajloviče však florbalistům Otrokovic k vítězství nepomohly. Dva dny po historickém postupu do finále Českého poháru prohráli Panteři doma extraligový duel s Buldoky po dramatické přestřelce 6:7.

"Jsem z toho smutný. Nájezdy mi v předchozích utkáních moc nešly, tentokrát se mi ale dařily," stýskal si Michajlovič.

Samostatné nájezdy se protáhly až do páté série. Při vítězném měl hostující Jakůbek kupu štěstí, míček propasíroval škvírou pod ležícím Michajlovičem.

"Byl to hodně smolný gól. I první nájezd jsem myslel, že mám. Byl jsem moc u tyčky a přehodil mě," štvalo Michajloviče.

Panteři měli přitom vítězství na dosah - tenisovou terminologií si vypracovali šest mečbolů. Na začátku prodloužení zahodil trestné střílení Uhrinovský, domácí pohrdli i následující přesilovkou, v níž smolař Uhrinovský trefil horní tyč. V nájezdech pak mohli ukončit zápas kapitán Michal Nagy, Valčík, Hrdina a také Michajlovič. Naopak Buldoci hned svoji první šanci zužitkovali.

"Nevím, co na to říct. Asi jsme si ani nezasloužili vyhrát," uznal Michajlovič. Otrokovice se momentálně v extralize trápí, ze šesti posledních zápasů prohrály pět a ze třetího místa klesly na sedmé.

"Chtěli jsme vyhrát, abychom se odpoutali od osmé pozice," litoval Michajlovič.

Místo aby Panteři utekli osmému Brnu na rozdíl osmi bodů, rozdíl mezi moravskými rivaly se ztenčil na čtyři, na první nepostupovou příčku mají náskok pěti bodů.

"Až tak veliká komplikace to nebude," míní 27letý brankář. "Máme Kladno a Liberec a to musí být šest bodů. Play-off urveme i tak. Chtěli bychom být nejhůře šestí, ale bude to těžké."

Ještě než Otrokovice načnou závěrečných šest extraligových kol, čeká Michajloviče premiéra v reprezentační brance. Na začátku ledna se vydá do Švédska ke dvěma přípravným duelům. "Je to pro mě splněný sen. První utkání za nároďák a ještě v kolébce florbalu," těší se do Göteborgu.