Jan Garčar před penaltou proti Norsku

Jan Garčar před penaltou proti Norsku | foto: wfc2010photos

Norský soupeř mu rozsekl obočí. Aspoň jsem se vyhnul strečinku, culil se bek

  • 0
Mohl dodat na české hole definitivní klid. Ale florbalový obránce Milan Garčar neproměnil v duelu s Norskem na mistrovství světa za stavu 2:0 trestné střílení. Nakonec i on byl rád za konečnou vydřenou remízu 4:4. "Hodně jsme na hřišti zestárli," přiznal český obránce, jehož v závěru soupeř nešetrně složil a roztrhl mu obočí.

Kdyby dal na 3:0, kdo ví, jestli by Češi soupeře nezlomili. Nestalo se. Milan Garčar neproměnil penaltu a Norové poté utkání zdramatizovali.

"Neudělal jsem to perfektně. Byl jsem rozhodnutý, že budu dělat kličku, ale najednou jsem viděl, jak ten kluk sedí na brankové čáře. Musel jsem rozhodnutí změnit," popisoval důležitý moment český obránce.

"Šel jsem k němu dost pomalu, jenom jsem tam míchal rukama. Vykopl to trochu se štěstím. Tenhle okamžik to trošku zamotal. Mohlo to být tři nula a nemusely být takové nervy," dodal Garčar.

Milan GarčarČeši ale dokázali Norům odskočit na tři branky. "Povzbuzovali jsme se, že nám to hraje do not. Jenže jak snížili na 4:3, změnili styl. Nahazovali balonky a my taky trochu panikařili. Nečekali jsme, že se tak vzchopí."

Sedmadvacetiletý český bek věří, že florbalisté si ze zpackaného závěru zápasu vezmou poučení. "Jestli to sledovali trenéři ostatních týmů, tak viděli, že nám dělá problémy nastřelování. Nedokázali jsme získaný balonek přesunout do útočné poloviny."

Garčar norskou sílu poznal na vlastní kůži v závěru zápasu, když mu soupeř po souboji u hrazení rozsekl loktem obočí.

"Byl jsem před hráčem v souboji rameno na rameno, ten loket tam byl. Za to je hráč zodpovědný, ale rozhodčí to vůbec nepískal," zlobil se.

Natržené obočí mu spravoval fyzioterapeut Roman Karpíšek. "Snažil se to slepit páskou tak dlouho, aby se to nemuselo šít. Snad se to zhojí. Ale jak jsem se postavil, tak se mi trošku motala hlava. Tak jsem toho po zápase využil. Řekl jsem, že se potřebuju natáhnout, a aspoň jsem se vyhnul strečinku."