Florbalisté Mladé Boleslavi se chystají na Future - ilustrační foto.

Florbalisté Mladé Boleslavi se chystají na Future - ilustrační foto. | foto: Jakub Konarski, www.fbcostrava.cz

Mladá Boleslav v play-off narazí na Future. Přijatelný soupeř, říká kouč

  • 0
V ne zrovna hvězdné formě nastupují o víkendu do play-off florbalové extraligy hráči Mladé Boleslavi. O pátou semifinálovou účast v řadě se porvou s pražským Future.

"Z možné trojice protivníků jsme vyloženě nechtěli Brno. Future je přijatelný, ač ne lehký soupeř," tvrdí trenér Jiří Stožický na adresu loňského medailisty, který letos nezažil povedenou sezonu a skončil šestý. "Šlápli vedle s angažováním trenéra Škramovského, ale už se dali do kupy."

Boleslavští dosáhli na bronzovou příčku, závěr základní části jim ale nevyšel. Z posledních čtyř utkání ani jednou nebodovali naplno. "Nepřikládám tomu žádnou váhu. Potřebovali jsme doléčit šrámy a zdaleka jsme nebyli kompletní. Play-off je nová soutěž, hraje se od nuly," řekl Jiří Stožický.

"Od Vánoc se tréninky zaměřovaly hlavně na fyzičku. Chceme hrát s plným nasazením a důrazem. Výhodou oproti předchozím letům je širší a vyrovnanější kádr, i střelecky se chytilo víc kluků a náš výkon už nestojí na jediném hráči. Samozřejmě s výjimkou brankáře, na tom v play-off záleží nejvíc a Kuba Koráb je pro nás zárukou jistoty," prohlásil Stožický.

Příznivci florbalu se mohou těšit na opakování zatím nejnapínavější série, v roce 2007 porazil Sokol tenkrát vysoce favorizované Pražany 3:2 gólem Pavla Boušky v prodloužení pátého zápasu. Letos vyzněla obě vzájemná střetnutí jasně pro Mladou Boleslav (9:3 a 5:3).

Série na tři vítězné zápasy začíná v Mladé Boleslavi v sobotu od 19 a v neděli od 14 hodin. Další čtvrtfinálové dvojice: Vítkovice – Liberec, Tatran Střešovice – Sparta Praha, Chodov – Bulldogs Brno. O udržení hrají Ostrava, Havířov, Pardubice a Znojmo.