ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Martin Marty Sýkora

Liberečtí florbalisté jsou po výhře nad Vinohrady krok od play off

  • 3
Florbalisté FBC Liberec oslavili 25. výročí vzniku klubu důležitým vítězstvím. V pondělí v nezvyklém domácím prostředí hokejové Home Credit Areny porazili v dohrávce 24. kola superligy po velkém boji Královské Vinohrady 6:5 a výrazně se přiblížili k postupu do osmičlenného play off, do něhož naposledy nakoukli v sezoně 2010/11.

Liberečtí pondělním triumfem zlomili černou sérii šesti porážek v řadě, duel s pražským klubem přitom začali mizerně a po první třetině prohrávali 0:3. Od začátku druhé dvacetiminutovky však začali manko postupně gumovat a v 50. minutě šli poprvé do vedení po gólu Valeše na 5:4. Hosté stačili ještě vyrovnat, ale vítěznou trefu Liberce oslavil dvě minuty před koncem Kopecký. Vinohradům už nepomohla ani power play.

„Po té nepovedené první třetině jsme udělali nějaké změny v sestavě a řekli jsme si jasně, že prostě musíme začít hrát jinak. Že kdo se bojí, tak tam nemá co dělat a když tu hru nezměníme, tak prostě v play off nebudeme. Naštěstí se nám povedlo zápas otočit,“ oddechl si Zdeněk Skružný, zkušený liberecký trenér.

Dvě kola před koncem základní části jsou florbalisté Liberce šestí s šestibodovým náskokem na deváté Bohemians Praha, s nimiž však mají horší vzájemnou bilanci. Severočechům tak stačí k jistotě vytoužené účasti v play off jediný bod, nebo jakékoli zaváhání Bohemians. „Věřím, že teď už si to play off uhrajeme sami,“ tvrdí Zdeněk Skružný.