Michal Kvapil, trenér otrokovických florbalistů

Michal Kvapil, trenér otrokovických florbalistů | foto: Zdeněk NěmecMAFRA

Kouč otrokovických florbalistů: Ke spokojenosti chybí minimálně tři body

  • 0
Přesunuli se do nové haly. Na začátku sezony přišli na dlouhou dobu o zraněného lídra produktivity Lukáše Pešata, na marodku se pak k němu přidal i kapitán týmu Michal Nagy.

Přesto trenér superligových florbalistů Hu-Fa Panthers Otrokovice Michal Kvapil čekal od mužstva více. První reprezentační přestávku sezony přečkají Panteři osmí se ziskem 11 bodů. Loni touto dobou na tom byli o dvě příčky a čtyři body lépe.

„Ke spokojenosti chybí minimálně tři body. Měli jsme je získat na Bohemce, mohli jsme porazit doma Střešovice i Mladou Boleslav,“ míní Kvapil.

Kritický zápas před dvoutýdenní pauzou však jeho celek zvládl. Pardubice, které Otrokovice v pátek sesadily z osmé pozice, porazily v sobotu doma v divokém duelu 7:5.

„Když se podíváte na tabulku, bylo to hodně důležité utkání. Liga je kolem osmého místa strašně vyrovnaná,“ poukázal Kvapil.

Osmá příčka je pro Pantery a spoustu jeho konkurentů hranicí úspěchu a neúspěchu. Jako poslední totiž zaručuje postup do play off. Týmy od sedmého po deváté místo jsou přitom natěsnány ve dvou bodech. „Na začátku sezony jsme měli těžký los. Po přestávce nás čeká kolečko zápasů s týmy, které jsou kolem nás,“ podotkl trenér Otrokovic.

Krátké přerušení se Panterům hodí. Ani dva týdny však nebudou stačit, aby se stihli vykurýrovat oba stěžejní hráči. Pešat léčí zlomenou zánártní kůstku a dříve než po prosincovém mistrovství světa se nevrátí. Kapitán Nagy by mohl být fit do měsíce.

„Jejich absence je znát. Oba tvoří hru, jsou zkušení. Šanci tak dostávají mladí,“ uvedl Kvapil, jenž těží z letního doplnění mužstva o tři hráče. „Zvykají si, ale svoje místo v týmu mají.“

Panteři se také museli sžít s novou Městskou halou, kam se přestěhovali ze Štěrkoviště. „Kluci si už zvykli. Chceme z ní těžit.“

Z příštích čtyř kol se však doma představí pouze jednou.