Florbal - ilustrační foto

Florbal - ilustrační foto | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Florbalový Ostrava Cup přilákal řadu špičkových hráčů

  • 0
Od pátečního poledne až do nedělního podvečera bude Ostrava patřit florbalu. Bude totiž hostit už čtrnáctý ročník mezinárodního turnaje Ostrava Cup.

"Naší hlavní halou, kde se budou hrát i zápasy o medaile, je hala Sareza v Moravské Ostravě," uvedl šéf turnaje Lubomír Šimon. "Celkem se bude hrát v sedmi halách, a je to velká porce pořádání, ale v předchozích ročnících jsme posbírali dostatek zkušeností. Připraveni jsme na všechno, dokonce i na horko."

Přípravný turnaj přilákal do Ostravy řadu českých florbalových hvězd, především bývalých hráčů pořádajícího FBC ČPP Ostrava.

Reprezentanti Aleš Zálesný, Martin Ostřanský, Tomáš Chrápek, Radek Sikora, Pavel Machala či bývalý reprezentační kouč Tomáš Trnavský budou hrát společně v mužstvu s názvem Dream Team.

"Po odchodu od nás všichni většinou působili ve Švýcarsku, z Ostravy je doplní třeba Dalibor Foldyna. Je to ta generace, která v letech 2002 až 2004 došla pokaždé do finále extraligy," připomněl Lubomír Šimon. "Věřím, že všichni ukážou hodně florbalového umu."

Diváci se ale mohou těšit i na "obojživelníky" – jako hráči výběru Amateri.cz by 4teams vezmou florbalovou hůl do rukou hokejisté extraligových Vítkovic Roman Szturc a Ondrej Šedivý.

Účastníkům turnaje nepůjde jen o přípravu. Pořadatelé stejně jako loni vypsali odměny pro nejlepší týmy. Vítěz mužské kategorie získá 20 tisíc korun, poražený finalista 5 tisíc. Vítězné družstvo žen obdrží 15 tisíc a druhé ženské družstvo 3 tisíce korun.