ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Florbalistky mistrovských Vítkovic postoupily do superfinále

  • 0
Florbalistky mistrovských Vítkovic vyhrály v pátém semifinále extraligy nad Jižním Městem 6:3, ovládly sérii 4:1 na zápasy a budou bojovat v superfinále o obhajobu titulu stejně jako loni proti Chodovu. Duel se bude hrát v ostravské Ostravar Aréně v neděli 14. dubna od 13:20.

Vítkovice se představí v superfinále počtvrté za sebou a v osmém ročníku souboje celkově pošesté. Šampionky i z let 2000, 2014 a 2016 zaútočí na pátý triumf.

Ostravanky nedovršily postup v neděli v Praze, kde prohrály 5:6 v prodloužení, ale v pátém souboji už ve 14. minutě vedly 4:0 a vítězství si pohlídaly. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu pomohla polská útočnice Justyna Krzywaková.

„Měli jsme výbornou první třetinu a podali jsme super týmový výkon. Postupně střelecký prach vlhnul, ale o to více vyplouvala chuť a energie zápas dotáhnout a postoupit do superfinále. Povedlo se a jsme šťastni,“ řekl trenér Vítkovic Tomáš Martiník webu Českého florbalu.

„Spokojeni budeme až v neděli čtrnáctého. Letos nám ke skvělé sezoně už chybí jen poslední střípek, pro ten si rozhodně půjdeme,“ doplnil Martiník.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Ivanti Tigers FK Jižní Město 6:3 (5:1, 0:1, 1:1)

Branky: 06:06. Šupáková (Paloncyová), 06:39. Novotná (Krzywaková), 13:22. Theimerová (Krzywaková), 13:51. Trošková (Enenkelová), 18:18. Planková (Enenkelová), 51:53. Krzywaková (Husková) - 14:16. Chudá (Kovaříková), 33:02. Hyršlová (V. Beránková), 53:40. Řezáčová (Hermannová). Rozhodčí: Petřík, Podlesný.

1. SC TEMPISH Vítkovice Příleská (Klečková) – Ďuríková, Kolářová, Peterková, Seevaldová, Theimerová, Planková – Novotná, Trošková, Z. Šponiarová – Enenkelová, Šupáková, Husková – Paloncyová, Maděrová, L. Suchánková – Krzywaková, Mikulová.

Ivanti Tigers FK Jižní Město Karli (Špačková) – Hermannová, Billá, V. Beránková – Surá, Pisárová, Hyršlová – Procházková, Řezáčová, Pálková – Šnajberková, Šulanová, Kubišová – Jelínková, Kovaříková, Polívková – Kleinová, Chudá.

,