Češi v prvním přípravném utkání nastříleli Němcům dvanáct gólů

Češi v prvním přípravném utkání nastříleli Němcům dvanáct gólů | foto: www.wfc2008.cz

Čeští florbalisté rozdrtili v první ze tří příprav Německo 12:2

  • 0
Úvod nové sezony českým florbalovým reprezentantům vyšel. V prvním ze tří přípravných utkání s Německem porazili svého soupeře v Plzni vysoko 12:2. Hattrickem a jednou asistencí se na tom podílel útočník Petr Skácel, po čtyřech bodech za dvě trefy a stejný počet asistencí si připsali také Radim Cepek a Vojtěch Skalík.

"S výkonem můžeme být spokojeni, s výjimkou první třetiny jsem ho dostali tam, kam jsme potřebovali," zhodnotil zápas na webu českého florbalu asistetnt hlavního kouče Filip Vítek. "Očekávali jsme, že soupeř bude kvalitnější, snad se na jejich výkonu podepsala únava z cesty. Další dva zápasy budou ze strany Němců lepší," dodal.

Už po 19 vteřinách otevřel skóre nejzkušenější český reprezentant Radim Cepek, který prostřelil z dálky gólmana Kohlera.

V šesté minutě nejdříve trefil kapitán Fridrich tyč, ale vzápětí už skóroval Skácel. Za minutu sice snížil Dominic Mucha, ve 13. minutě však vrátil českému týmu dvoubrankové vedení prudkou střelou Chrápek.

I do druhé části vstoupili Češi rychlým gólem, když skóroval po 26 sekundách Skalík. V 28. minutě oslavil reprezentační debut trefou Křenek a v 33. minutě rychle dovršil hattrick Skácel. Nejdříve proměnil trestné střílení, pak se po devíti vteřinách trefil i ze hry.

Po Cepkově druhé trefě v utkání zkorigoval Gysin na 2:8. Výsledek ještě vylepšil dvěma góly Novotný, který při jubilejním desátém gólu v utkání využil první přesilovku. Následovala ještě branka Skalíka a dokonce v oslabení uzavřel výsledek Ostřanský.

"Soupeř nás ničím nepřekvapil. Čekali jsme, že budou bránit v pěti na vlastní polovině a hrozit z brejků. Měli nebezpečné rychlé protiútoky, zejména v případě první lajny. Jinak to byl jasný zápas pro nás a jak už jsem řekl, docela očekávaný průběh," dodal útočník Petr Novotný.

Druhý duel s vítězem B-skupiny loňského MS je na programu v sobotu opět od 19:00, třetí v neděli od 13:00. Zápasy jsou přípravou Čechů na listopadový turnaj Euro Floorball Tour v Brně.

Česko - Německo 12:2 (3:1, 4:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 1. Cepek (Novotný), 6. Skácel (Chrápek), 13. Chrápek (Skácel), 21. Skalík (Cepek), 28. Křenek (Ostřanský), 33. Skácel z trestného střílení, 33. Skácel (Šebek), 48. Cepek (Mikeš), 51. Novotný (Skalík), 54. Novotný (Ostřanský), 57. Skalík (Cepek), 59. Ostřanský (Skalík) - 7. D. Mucha (M. Mucha), 50. Gysin. Rozhodčí: Haglund, Olsson (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 116.

,