TÁTA A SYN. Zdeňka Štybara přijel do cíle druhé etapy Tour de France podpořit i...

TÁTA A SYN. Zdeňka Štybara přijel do cíle druhé etapy Tour de France podpořit i dvouletý syn Lewis. | foto: Matěj Tomíček, MAFRA

Štybar po desátém místě: Škoda že mi neřekli, že za mnou nikdo není

  • 20
Vittel (Od našeho zpravodaje) - Měl to být další hromadný dojezd pro Marcela Kittela. Takový byl pro čtvrtou etapu Tour de France končící ve Vittelu plán belgického Quick-Stepu. Všechno ale zhatil pád kilometr před cílem. Vepředu zůstal jen český cyklista Zdeněk Štybar, který nakonec po diskvalifikaci Petra Sagana bral desáté místo.

V závěrečných metrech došlo hned ke dvěma pádům, vy jste se ale oběma s přehledem vyhnul.
To sice jo, ale bohužel nám nevyšel plán, jak jsme chtěli. Nevím, kde kluci zůstali, ale já jsem byl na pozici, na které jsem být měl, tak nevím, co se stalo. Je to škoda, protože tohle byl dojezd, který by Marcelovi (Kittelovi) určitě seděl.

Kittel zůstal hned v tom prvním pádu.
Ani jsem neslyšel, že by tam něco lehlo. Ale viděl jsem samozřejmě ten pád na cílové rovince. Každopádně je škoda, že mi do rádia neřekli, že za mnou nikdo není. Byl jsem v docela dobré pozici, mohl jsem zkusit sprint.

Měl jste na něj ještě dost sil?
Myslím, že jo, držel jsem pozici tak, abych byl tam, kde jsme chtěli, abych byl.

Překvapil vás ten chaos v závěrečných metrech závodu?
U této etapy ani tak ne. Plánem bylo počkat až do poslední chvíle, kdy jsme se chtěli dostat dopředu. Ale jak bylo vidět, úplně se nám to nevyplatilo. Věděli jsme, že ten poslední kilometr bude těžký, že je do dvouprocentního stoupání, a chtěli jsme to zkusit jet zezadu. Nevyplatilo se nám to, asi jsme mohli spíš použít dva tři kluky a jet ten závěr víc zepředu.

Co čekáte ve středu, kdy peloton čeká první horský dojezd na Planinu krásných dívek?
Na to máme Dana Martina, takže mu pomůžeme, vysadíme ho někde pod kopcem a pak v klidu vyjedeme nahoru (usměje se).