ROK 2014 - POTŘETÍ. Zdeněk Štybar se vrací na světový trůn mezi cyklokrosaři. Má už tři duhové trikoty pro šampiona kategorie Elite.

ROK 2014 - POTŘETÍ. Zdeněk Štybar se vrací na světový trůn mezi cyklokrosaři. Má už tři duhové trikoty pro šampiona kategorie Elite. | foto: Martin Bali-Jenčík, www.cyklokros.cz

Štybar se vrátí k cyklokrosu. Chci pomoct mladým jezdcům, říká

  • 18
Podobné rozhodnutí už několikrát udělal. A letošní zima nebude výjimkou. Silniční cyklista Zdeněk Štybar si přípravu na sezonu zpestří několika cyklokrosovými starty. K „první lásce“, jak o disciplíně, ve které se stal třikrát mistrem světa, rád mluví, pojede i závod Světového poháru.

Všechny závody 32letý Štybar absolvuje těsně před Novým rokem. Už 26. prosince se představí v belgickém Zolderu v rámci Světového poháru. Následně se přesune do Loenhoutu. Zazávodí si v prestižní sérii Superprestige v Diegemu a v novoročním klání v Baalu.

„Těším se na návrat k cyklokrosu. Je to disciplína, ve které strašně rád závodím,“ uvedl Štybar v tiskovém prohlášení týmu Quick-Step. „Budou to těžké závody. Věřím, že budu mít dobrou formu a užiju si to.“

Mistrem světa se Štybar stal v letech 2010, 2011 a 2014. Po zisku druhého titulu začal koketovat se silnicí, se kterou cyklokros kombinoval až do roku 2014. Tehdy se po zisku třetího titulu světového šampiona definitivně rozhodl pro silnici.

„Bude to skvělá příležitost potkat se s českými cyklokrosaři. A třeba i pomoct mladým klukům v jejich kariéře,“ doplnil Štybar.

V lednu čeká českého cyklistu přesun na španělské silnice, kde se bude hlásit na týmovém soustředění v Calpe.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa