Brandon McNulty v časovce na Kolem Spojených arabských emirátů

Brandon McNulty v časovce na Kolem Spojených arabských emirátů | foto: Profimedia.cz

Časovka v závodu Kolem SAE patřila jezdcům domácího týmu, vyhrál McNulty

  • 0
Časovku v druhé etapě závodu Kolem Spojených arabských emirátů ovládli cyklisté domácí stáje. Vítězství vybojoval americký šampion v jízdě proti chronometru Brandon McNulty, který porazil na 12 kilometrech o dvě sekundy Australana Jaye Vinea.

Třetí byl se ztrátou čtyř sekund další člen UAE Team Emirates Dán Mikkel Bjerg. Stejné pořadí je i v průběžné klasifikaci.

Jediný český jezdec v pelotonu Jan Hirt obsadil v časovce 77. místo se ztrátou 1:12 na McNultyho. Pro třiatřicetiletého vrchaře bude zajímavější středeční třetí etapa dlouhá 176 km se závěrečným výjezdem na horu Džebel Džais. Hirt prokázal dobrou formu minulý týden, kdy skončil druhý v závodu Kolem Ománu.

McNulty si připsal další úspěch v krátké době. Na začátku února vyhrál čtvrtou etapu Kolem Valencie a poté i celý závod.

„Ohromné. Před dvěma týdny jsem poprvé vyhrál celkové pořadí etapáku a teď mám první vítězství v časovce ve WorldTour. Dobrý měsíc,“ pochvaloval si pětadvacetiletý americký jezdec. „V týmu jsme se přípravě na časovku hodně věnovali a vyplatilo se,“ dodal.

Kolem SAE

Závod série WorldTour - 2. etapa (časovka na 12 km)

1. McNulty (USA/UAE Team Emirates) 13:27, 2. Vine (Austr./UAE Team Emirates) -2, 3. Bjerg (Dán./UAE Team Emirates) -4, 4. Foss (Nor./Ineos Grenadiers) -14, 5. Kepplinger (Rak./Bahrain Victorious) -16, 6. Van Wilder (Belg./Soudal-Quick-Step) -17, ...77. Hirt (ČR/Soudal Quick-Step) -1:12.

Průběžné pořadí: 1. McNulty 3:23:22, 2. Vine -2 3. Bjerg -4, 4. Foss -14, 5. Kepplinger -16, 6. Van Wilder -17, ...70. Hirt -1:12.

,