Diskuze

Poslední etapu Tour opanoval Philipsen. Pogačara na trůnu střídá Vingegaard

Jedna z nejnáročnějších Tour de France posledních let skončila. I letos ji uzavřel sprinterský souboj, v němž byl nejsilnější Belgičan Jasper Philipsen. Jezdec týmu Alpecin si připsal druhou etapovou výhru v závodě. Dánský cyklista Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) na Elysejských polích vystřídal Slovince Tadeje Pogačara z UAE v pozici celkového vítěze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Milan Smolik k casovemu deficitu za umyslne vytvorenou mezeru jezdci Jumbo Visma na oslavu Vindegaardova vitezstvi: "Je to napůl závod, napůl exhibice. K tomu by se mělo přihlížet. Měřil bych je čas vítěze, ostatní je naprosto zbytečné."X

Milane, zrejme, ti nedoslo, ze se meri celkovy cas 2 casti etapy a ten exhibicni prolog konci velmi definitivnim bodem:

prvnim prekrocenim cilove cary na Champs Elysee. Skutecny zavod = kriterium se VSEMI PRAVIDLY TDF, zacina prave tam. Konci prekrocenim cilove cary po absolvovani 8 kol.

PROTO ten, kdo jede ve zlutem, nema definitivne vyhrano dokud neprejede cilovou caru po tech 8 kolech a nemuze si oddechnout dokud neprojede branou oznacujici 3 km do cile.

Tam totiz zacne platit "pravidlo poslednich 3 km", kdy v pripade defektu, nehody nebo padu dostanou zpozdeni jezdci stejny cilovy cas jako skupina v niz byli na care 3km pred cilem.

Jina situace ovsem nastava kdyz si nekdo udela v poslednich 3 km UMYSLNOU mezeru a dojede za pelotonom v nejakem casovem odestupu svym vlastnim rozhodnutim.

Neni mozne jim dat casovy bonus odpovidajici casu skupiny, v niz jeli 3 km pred cilem, protoze rozhodnuti se zpozdit bylo jejich. Viz Jumbo Visma a Vingegaard.

-

V pripade VELMI tezkych povetrnostnich podminek, nebezpeci hromadnych padu a zraneni, poradatele maji v ruce moznost rezervniho rozhodnuti. Prvnim projezdem cilem mohou formalne ukoncit soutez v GC. Ten cas se zapocita jako cilovy cas TDF v celkove klasifikaci.

Nasledujici 8 kolove kriterium se pak stane samostatnym epilogem, oddelenou soutezi, jejiz cas se nezapocitava do GC kategorie. Tak to udelali pred nekolika lety, kdy se posledni etapa jela za priserneho pocasi. Takova jsou pravidla TDF. Zmena casovani dojezdu se ohlasuje vcas predem. V tom pripade pak kazdy kdo nesoutezi v kriteriu, vytvori pro tu dobu de facto grupetto a neplete se spurterum do remesla.

0 0
možnosti

Shoduji se asi se všemi, že Tour letos byla vynikající.

Žlutý, bílý a zelený trikot mají správné majitele. Ale dlouhodobě se mi nelíbí puntíkatý. Podle mě, zelený, bílý a puntíkatý byly myšleny coby "cena útěchy", aby bylo i něco jiného než je žlutý. Aby Tour byla pestřejší. Puntíkatý příliš často atakují jezdci na celkové pořadí. Chtělo by to přenastavit Tour tak, aby jezdci na celkové pořadí měli o dost nižší šanci. Buď změnit profil tras a nebo body v cíli etapy.

0 7
možnosti
DR

Tak to se ti to musí nelíbit již od roku 1969, kdy Eddy Merckx získal najednou žlutý, zelený, puntíkovaný a také dres pro nejaktivnějšího jezdce

1 1
možnosti
DN

Co ted budem mesic delat ?

10 0
možnosti
PM

Dovolenkovat, je léto.

0 0
možnosti
AH

A96l33e25š 37H81o43l15a93n

24. 7. 2022 20:25

Asi tak před 4-7 roky byly Giro a Vuelta i zajímavějšími závody než Tour, neboť na TdF bylo moc dlouhých tranzitních etap, nebylo tam tolik nasazení a závodění už od začátku etap - to naopak bývalo u Vuelty s krátšími etapami, které často ale končili nějakou stěnou. Do Gira občas promlouvalo zajímavě i počasí. No, ale letošní TdF byla fakt skvělý zážitek a bavila mne náramně - především díky všemu výše zmiňovanému a samozřejmě nejvíce kvůli ŽLUTÉMU, BÍLÉMU a ZELENÉMU závodníkovi! R^VR^

22 0
možnosti
JK

nesouhlasím, že vuelta a giro byly zajímavější závody. mívají totiž poloviční obsazení top jezdci. důkazem slabší účasti je to, že si tam pro titul jako pro cenu útěchy doejdou jezdci, kteří se leta snaží na tour, a za normálních okolností nemají šanci. Quintana, Yates, a tak by se dalo pokračovat. Na tour jedou týmy v plných sestavách, a ti jezdci musí být daleko komplexnější, například časovka na giru prakticky nehraje roli, na tour pokud máte špatnou časovku, tak neuspějete, viz Quintana. A to mě na těchto závodech nikdy moc nebavilo. Profilama tratí a závoděním jsou asi zajímavější, ale na tour to prostě nemá. Tour je zajímavá každý rok minimálně od roku 2017.

1 4
možnosti

Trochu zmatek v celkových výsledcích. Některé uvádí stejný rozdíl, mezi Pogačarema Jonasem, jako byl před etapou, některé ale uvádí skoro o minutu méně. Že by si Jumbo za ten demonstrativní dojezd vysloužilo skoro minutu ? Samozřejmě že pořadí to nijak neovlivní, ale je to zvláštní....

0 0
možnosti
DR

51 vteřin za dnešním vítězem

0 0
možnosti
VP

Majitel Total Eenrgies právě zjistil kolik peněz naházel do kanálu

5 8
možnosti
Foto

Maršálkovy a Rakytovy mínusy mu to bohatí vynahradí ;-)

1 0
možnosti
PM

Za poslední roky se Jumbo neuvěřitelně posunulo. V dobách Belkinu byli spíš do počtu. Nicméně pro příští rok mám jasno, budu fandit Pigimu, protože Rogla už na celkové na Tour asi nepojede.

0 2
možnosti
JL

J33a25n 26L80u96k66š

24. 7. 2022 20:01

Já opět budu fandit někomu z INEOSu. Mám ty kluky rád. :-)

1 0
možnosti
MK

M42a69r11e14k 35K33l47u68f53a

24. 7. 2022 19:54

Skvělá TdF. Už se těším na Vueltu.

16 0
možnosti
MB

Aert to vypustil škoda, jednoznačně by to vyhral :/

1 1
možnosti
JL

J39a70n 46L22u17k45š

24. 7. 2022 19:49

Nemyslím si, Alpecin to tam měl dobře pořešené.

3 0
možnosti
JL

J53a29n 49L65u18k35š

24. 7. 2022 19:47

Nádherná Tour. Opět, když už jsem si myslel, že jsme na vrcholu zážitků, tak dokázala překvapit. Velká gratulace Philipsenovi, Alpecin to zajel suverénně na konci.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Cyklistika

Pád cyklistického Supermana. Sám se zničil léky na neplodnost

1. června 2024  8:26

Říkali mu Superman. Ocenili tak jeho čin z roku 2013. Tehdy doma v Kolumbii trénoval na kole, když...

Hokej

Reakce na tragédii. Hokejisté musí nosit chránič krku, změna se týká i extraligy

5. června 2024  14:02

Nejde o žádnou neočekávanou úpravu. Kvůli tragédii v britském hokeji, kdy hokejistovi Adamu...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

MMA

Vémola stále králem. Na Oktagonu v Edenu „uškrtil“ Végha. Kozma padl

8. června 2024  17:40,  aktualizováno  9.6

Šampionem polotěžké váhy Oktagonu zůstává Karlos Vémola. Na fotbalovém stadionu v Edenu porazil...

Hokej

Bývalý útočník hokejové Sparty spáchal sebevraždu. Rodině psali i Češi

5. června 2024  10:51

Norský hokejový útočník Alexander Reichenberg v pouhých 31 letech spáchal sebevraždu. „Sám si...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Hokej

Udus se rubly! Slovenský bek podepsal v Rusku a hlásí: Lidé mi přejí smrt

3. června 2024  14:04

Stejně jako několik krajanů učinil nepopulární kariérní krok. Takový, o kterém dopředu věděl, že...

MMA

Vémola stále králem. Na Oktagonu v Edenu „uškrtil“ Végha. Kozma padl

8. června 2024  17:40,  aktualizováno  9.6

Šampionem polotěžké váhy Oktagonu zůstává Karlos Vémola. Na fotbalovém stadionu v Edenu porazil...

Atletika

2. DEN ME: Staněk byl centimetry od medaile. Meindlschmid skončil sedmý

8. června 2024,  aktualizováno  9.6

Druhý den atletického mistrovství Evropy byl z českého pohledu pořádně nabitý. Skokan do dálky Petr...

Tenis

Taková legenda a zdraví mě? Nejen Češi uznávají pokorného dříče Nadala

9. června 2024

Premium Paříž (Od našeho zpravodaje) Za posledních dvacet ročníků schází ve finále dvouhry Roland Garros teprve pošesté. A zřejmě už se...

Atletika

Šest centimetrů k medaili. Jen to dotlačit, mrzelo Staňka. A teď trénink

8. června 2024  23:49

Řím (Od našeho zpravodaje) Když koulař Tomáš Staněk dorazil v Římě do mixzóny, měl smíšené pocity. Kdyby mu někdo před pár dny...

Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin
Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin

Chcete podpořit svou imunitu? Zapojte se do soutěže a vyhrajte roční balení komplexního doplňku stravy ImuBerin. Přípravek obsahuje superkombinaci...