GESTO VÍTĚZE. Slovák Peter Sagan vyhrál v Kalifornii i šestou etapu.

GESTO VÍTĚZE. Slovák Peter Sagan vyhrál v Kalifornii i šestou etapu. | foto: AP

Špičkoví světoví cyklisté se představí v Těšíně, zavítají z Polska

  • 6
Start v Osvětimi, pak průjezd beskydským Koňakovským průsmykem, tři okruhy historickou částí Českého Těšína a Cieszyna a dojezd na na náměstí v Cieszyně. Tak bude vypadat 176,9 km dlouhá dnešní čtvrtá etapa cyklistické Tour de Pologne, která patří do elitní série závodů ProTour.

"Prestižní závod zavítá do našeho města podruhé a je to pro nás velká čest i reklama. Každodenní přímé přenosy ze závodů přitáhnou vždy miliony diváků," uvedla mluvčí Českého Těšína Dorota Havlíková.

Na náměstí v Cieszyně byl měli špičkoví profesionální cyklisté dorazit přibližně v 16.45 hodin. "Na stejném místě proběhne i dekorování vítězů etapy. Vítěz časové prémie získá od města Český Těšín 20 tisíc korun," doplnila Havlíková.

Úterní třetí etapu Tour de Pologne ovládl Německý závodník Marcel Kittel ze stáje Skil - Shimano, který je rovněž lídrem průběžného pořadí. Po středečním  dojezdu se peloton přesune do Zakopaného, kde zítra odstartuje pátá etapa závodu.

Kdo přijede? Elitní jezdci a stáje na Tour de Pologne

Daniel Martin (Garmin - Cervélo), Vincenzo Nibali a Peter Sagan (Liquigas - Cannondale), Tom Boonen (Quick Step Cycling), Danilo Di Luca (Katusha), Alex Rasmussen (HTC-Highroad), Alessandro Ballan (BMC Racing), Jaroslav Popovyč (RadioShack). Další zúčastněné stáje: Omega Pharma-Lotto, Leopard - Trek, Sky ProCycling, Astana, Rabobank Cycling, Euskaltel-Euskadi, Movistar, Vacansoleil-DCM Pro Cycling, Ag2r - La Mondiale, Skil -Shimano, De Rosa - Ceramica Flaminia, CCC Polsat - Polkowice, reprezentace Polska.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa