Diskuze

POHLED: Thomas v roce 2018 a letos Kuss? I pomocník může být šampionem

Jen si to představte. Je 17. září 2023 a v Madridu trofej pro šampiona Vuelty drží Sepp Kuss. Statisíce fanoušků cyklistiky jsou nadšeny. Protože kdo by nepřál vítězství muži, jenž tolik let obětoval své ambice ve prospěch jiných.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

3 na jednoho

to mi pripomina TDF 2008, a situaci v Silence Lotto, kdy byl lidrem Cadel Evans, rok predtin 2. na TDF 2007 jen v radu vterin za mladym Contadorem.

Proti nemu CSC Saxo Bank a 3 lidri v tymu -bratri Schleckove a Carlos Sastre. Obzvlast v Alpach vyborne taktizovali a nechali Evanse, ktery byl v kopcich sam bez podpory tymu, hadat ci nastupy ma schytavat a ci ignorovat. Nakonec uz fyzicky nezachytil rozhodujici nastup Sastreho.

Ackoliv jeho belgicky tym Silence Lotto predpokladal, ze Evans Sastreho dozene na casovce o par dni pozdeji, byl ale v tu dobu znacne oslaben nemoci a naskok nedotahl. Ke znacne zlosti vedeni tehdejsiho tymu Silence Lotto!

Ve vedeni tymu doslo k rozepri s Evansem v 2009 a jeho predcasnemu odchodu z tymu, dohodnutemu na konci sezony 2009. Neuspesny rok Evans zakoncil vitezstvim na MS ve svycarskem Mendrisiu a prestupem do nove ustaveneho BMC, s nimz pozdeji vyhral TDF i 3. misto na Giru.

-

Na okraj: belgicky tym Lotto mel od 1985 radu ko-sponzoru, v novejsich dobach nesl jmena produktu firmy Omega Pharma, postupne Davitamon, Predictor, Silence. Tym se pozdeji prejmenoval na Omega Pharma-Lotto, pak Lotto Soudal a letos Lotto Destny.

2 0
možnosti
Foto

Maji to rozjete skvele. Remco by nemel mit zadnou sanci, i kdyz cyklistika dokaze nekdy prekvapit :) v kazdem pripade Vuelta je jako vzdy velka zabava.

3 1
možnosti
PV

Začátek včerejší etapy jsem neviděl, ale jestli je pravda, že se tam Kuss točil na špici, jak bylo Jumbo odjeté, tak bych řekl, že ani Jumbo ho nepovažuje za vážného kandidáta na vítězství. Zároveň probíhá tichý boj mezi Rogličem a Vingegaardem. Vingegaard se na Tour odmítal účastnit bojů o bonusové sekundy, prohlašoval, že rozdíl v cíli bude vyšší než těch pár sekund (což měl pravdu). Ovšem hle, tady na Vueltě spurtoval na sprinterské prémii kvůli 2 sekundám. Podle mě se snaží dostat před Rogliče, aby ukázal, kdo je v Jumbu jednička. O Evenepoela ani jednomu z nich tolik nejde.

2 4
možnosti

Takovou snůšku hloupostí už jsem dlouho nečetl !

2 2
možnosti
JH

Může. A Jumbo bude tuhle možnost udržovat tak dlouho, dokud to bude možné. Mít člověka vepředu před dvěma nejsilnějšími lidmi je výhodné, protože soupeři musí počítat i s ním. Co kdyby se mu to totiž povedlo?

Proti hovoří Kussova slabší časovka a to, že letos jede už třetí GT. Ani jedno z toho nemusí být rozhodující. Třeba nakonec rozhodne náhoda.

V Quickstepu evidentně vsadili na to, že Kuss nakonec tím koněm nebude. Uvidíme, jestli to bude výhodná sázka.

A v Jumbu samotném se tahle strategie může vymstít na jednom jediném kopci, kdy dojde k problémům, budou se muset rozhodnout a rozhodnou se špatně. I když je stále výhodnější mít tuhle možnost než ji nemít, je to také risk.

Rozhodně bych byl radši v kůži sportovního ředitele Jumba než Quickstepu. I když ten druhý má Evenepoela. Bavme se tím. Jsou to šachy a je to zábavné.

12 0
možnosti
MF

můj pohled na věc:

1) na Kusse se pojede max. až tehdy, pokud v časovce moc neztratí.

2) Quickstepu ani nic jinýho nezbývá. Remco určitě nemá šanci pohlídat všechny 3. kor, když určitě není lepší vrchař jako oni.

3) já sem spíše zvědav, jak Jumbo vyřeší vztah Roglič vs. Jonas. Nechce se mi věřit, že Jonas jede někam superdomestikovat, resp. že by se spokojil s tím, že on vyhrál TDF, kdežto Roglič Giro i Vueltu....osobně očekávám, že buď na Angliru, resp. pravděpodobněji na Tourmaletu, pokud na to jen trochu bude mít, udělá rozhodující atak.

4) aby Vuelta byla co nejzajímavější, je v podstatě nutné, aby A) Remco vyhrál časovku a to min. o půl minuty před konkurencí, B) Ayuso moc neztratil. Zbytek na to dle mého nemá.

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Fotbal

Program, výsledky a postupový klíč Eura 2024: Češi jdou v úterý na Portugalce

10. června 2024  16:31,  aktualizováno  16.6 22:58

Čeští fotbalisté se v základní skupině mistrovství Evropy 2024 v Německu střetnou s Portugalskem,...

Atletika

Úspěch? Není Češka! Po obřím vzestupu poznává mladá atletka Manuel také zlo

12. června 2024

Premium Řím (Od naší zpravodajky) Je vám osmnáct let. Jste atletka. Zažíváte fantastické chvíle. Máte životní formu. Takovou, že si...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Cyklistika

Tome, nebuď blázen, to je konec, slez. Smrt číhala na Mont Ventoux

12. června 2024

Roger Pingeon se stal roku 1967 nečekaným šampionem Tour de France. Přesto je tento ročník...

Hokej

Hokejový trik, jak obejít DPH. Proč svaz kvůli lístkům na MS založil novou firmu

12. června 2024

Premium Organizátoři letošního světového šampionátu v Česku mohou být nadmíru spokojeni. Hokejové...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Atletika

6. den ME: Vytoužené zlato pro oštěpaře Vadlejcha, zvítězil posledním pokusem

12. června 2024  20:05,  aktualizováno  13.6

Závěrečný den atletického mistrovství Evropy přinesl české výpravě první medaili – a hned tu...

Fotbal

Rumunsko - Ukrajina 3:0, z dálky se blýskl Stanciu, brankář Lunin chyboval

17. června 2024  14:10,  aktualizováno  16:55

Aktualizujeme Parádní trefa z velké vzdálenosti od Stancia, bývalého hráče Sparty i Slavie, nastartovala...

Fotbal

Kozel zůstává na severu Čech, po konci v Liberci povede Jablonec

17. června 2024  16:38

Luboš Kozel bude po téměř 17 letech znovu trénovat fotbalisty Jablonce, k nimž se přesouvá po...

Fotbal

Souček: Koleno nebylo ideální, ale dali mě dohromady. Teď už se cítím dobře

17. června 2024  16:31

Lipsko (Od našeho zpravodaje) Na chvíli vystrašil celé fotbalové Česko. Když vynechal páteční otevřený trénink a s ovázaným...

Fotbal

Tlak je velký, ale my nechceme být průměrní, říká liberecký trenér Kováč

17. června 2024  16:10

Dvakrát úspěšně bojoval s Pardubicemi o záchranu ve fotbalové lize. Teď chce Radoslav Kováč podle...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!