JE TO DOMA! Zdeněk Štybar se raduje z vítězství na světovém cyklokrosovém šampionátu v Sankt Wendelu.

JE TO DOMA! Zdeněk Štybar se raduje z vítězství na světovém cyklokrosovém šampionátu v Sankt Wendelu. | foto: Michal Sváček, MAFRA

OBRAZEM: Štybarova cesta za obhajobou světového titulu

  • 3
Sankt Wendel (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Neprožil jednoduchou sezonu, ale na jejím konci si stejně jako před rokem vychutnal radost ze světového titulu. Podívejte se obrazem na nejdůležitější momenty závodu, který přinesl Zdeňku Štybarovi druhou zlatou medaili z mistrovství světa v cyklokrosu.

Na startovní čáru se český cyklista postavil s vědomím toho, že má pro příští sezonu už podepsanou smlouvu se silniční stájí Quick Step. Jeho výkon to ale poznamenalo jen pozitivně.

OD ZAČÁTKU V ČELE. Zdeněk Štybar začal diktovat tempo závodu hned po startu, soupeři postupně odpadali.

OD ZAČÁTKU V ČELE. Zdeněk Štybar nasadil hned po startu ostré tempo a držel se na čelní pozici. Soupeři postupně začali odpadat.

JEDU SI PRO ZLATO. Zdeněk Štybar projíždí zatáčku během závodu mistrovství světa v Sankt Wendelu.

GO ŠTYBY, GO! Štybara hnala kupředu i tradiční podpora fanoušků. Na snímku míjí českou vlajku doplněnou znakem svého rodného města, západočeského Stříbra.

CESTA K VÍTĚZSTVÍ. Zdeněk Štybar si v Sankt Wendelu dojel pro druhou zlatou medaili v řadě.

NIC MĚ NEZASTAVÍ. Štybar si musel kromě soupeřů poradit i s těžkým terénem. Na blátivé trati se ale dokázal vyvarovat chyb a narozdíl od loňska mu situaci neztěžovaly technické problémy.

DOKÁZAL JSEM TO! Zdeněk Štybar si vychutnává radost z druhého titulu mistra světa v řadě.

DOKÁZAL JSEM TO! V posledním okruhu si už Štybar užíval atmosféru. Na tartanovém oválu se ještě naposledy ohlédl, zvedl ruce nad hlavu a vychutnal si radost naplno.

TŘI NEJRYCHLEJŠÍ. Na stupních vítězů pózovali spolu s vítězným Štybarem i druhý Belgičan Nys (vlevo) a jeho krajan Pauwels, který skončil třetí.

TŘI NEJRYCHLEJŠÍ. Na stupních vítězů pózovali spolu s vítězným Štybarem druhý Belgičan Sven Nys (vlevo) a jeho krajan, bronzový Kevin Pauwels.

ZLATÁ RADOST. Zdeněk Štybar se na stupních vítězů raduje z obhajoby titulu světového šampiona v cyklokrosu.

ZLATÝ DÉŠŤ. Fanoušci, kteří pozorovali předávání medailí pod stupni vítězů, se nakonec dočkali i tradičního pokropení šampaňským. Dovrší Štybar příští rok zlatý hattrick?

, Lidovky.cz

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa