V dresu národního mistra Tomáš Bábek a v dresu Dukly Brno pozdější vítěz Martin...

V dresu národního mistra Tomáš Bábek a v dresu Dukly Brno pozdější vítěz Martin Čechman při Memoriálu Otmara Malečka v Prostějově. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Sprinter Čechman vybojoval na ME dráhařů do 23 let zlato

  • 1
Martin Čechman vybojoval titul dráhařského mistra Evropy ve sprintu v kategorii cyklistů do 23 let. Na šampionátu v Itálii tak získal druhý cenný kov po stříbru z pátečního týmového sprintu a rozšířil sbírku české výpravy ve Fiorenzuole o třetí medaili.

Čechman po sedmém místě v kvalifikaci na 200 m s letmým startem ve finále porazil favorizovaného Rusa Michaila Jakovleva. První jízdu vyhrál ruský vítěz kvalifikace, ve druhé ale zvítězil český reprezentant a uspěl i v rozhodující třetí.

„Teď se mi nehoní hlavou nic. Je mi hodně dobře, po dlouhé době mi všechno vyšlo. Přitom cesta k závodu byla hodně trnitá. Měsíc před závodem nám řekli, že nebude, pak že bude, potom že bude někde jinde, nebyl jsem z toho pozitivně naladěný, ale vyšlo to bezvadně. Chtěl jsem medaili, doufal jsem, že bude nejcennější, a mám ji,“ uvedl na svazovém webu Čechman.

V madisonu kategorie do 23 let obsadily páté místo Petra Ševčíková a Kateřina Kohoutková. Juniorky Kristýna Burlová a Veronika Bartoníková byly ve stejné disciplíně sedmé.

Čechman vybojoval minulý týden stříbro v týmovém sprintu společně s Matějem Bohuslávkem a Jakubem Šťastným. O další stříbro se v sobotu postarala juniorka Gabriela Bártová ve vylučovacím závodě juniorek.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa