Nizozemský cyklista Milan Vader z Jumbo-Visma vítězí ve čtvrté etapě závodu...

Nizozemský cyklista Milan Vader z Jumbo-Visma vítězí ve čtvrté etapě závodu Kolem Kuang-si. | foto: Profimedia.cz

Nizozemec Vader po triumfu v královské etapě vede závod Kolem Kuang-si

  • 0
Královskou etapu cyklistického závodu Kolem Kuang-si vyhrál Nizozemec Milan Vader a po prvním triumfu mezi profesionály se sedmadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma ujal průběžného vedení. Dosavadní lídr Dries De Bondt z Belgie přijel do cíle 161,4 km dlouhé etapy se stosekundovou ztrátou a propadl se do čtvrté desítky pořadí.

Po třech sprinterských etapách se tentokrát finišovalo v kopci, čelní skupinu roztrhalo závěrečné tříkilometrové stoupání první kategorie do cílového místa v Nung-la.

Možná přijde i Pogačar. Giro 2024 odtajnilo trasu, láká na Stelvio a šotolinu

První tři místa v celkové klasifikaci kopírují pořadí ze čtvrté etapy. Se šestisekundovým odstupem následuje za Vaderem Rémy Rochas z Francie, třetí Brit Hugh Carthy má manko 14 sekund na lídra.

Petr Kelemen se s tříminutovou ztrátou na 49. místě poprvé v Číně prosadil do první padesátky a posunul se na průběžné 55. místo. Zdeněk Štybar, který byl v průběhu etapy v dlouhém úniku skupinky uprchlíků, nabral nakonec přes osm minut a ve výsledkové listině nadále figuruje v deváté desítce.

Cyklistický závod Kolem Kuang-si (WorldTour)

4. etapa (161,4 km):

1. Vader (Niz./Jumbo-Visma) 3:43:45, 2. Rochas (Fr./Cofidis) -2, 3. Carthy (Brit./EF Education-EasyPost), 4. Peňa (Kol./Jayco AlUla), 5.Grosschartner (Rak./SAE Team Emirates), 6. Moniquet (Belg./Lotto Dstny) všichni -8, ...49. Kelemen (ČR/Tudor) -2:59, 90. Štybar (ČR/Jayco AlUla) -8:08

Průběžné pořadí: 1. Vader 13:05:33, 2. Rochas -6, 3. Carthy -4, 4. Barré (Fr/Arkéa Samsic) -17, 5. Jorgenson (USA/Movistar), 6. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) oba -18, ...55. Kelemen -4:41, 86. Štybar -13:19

,