Diskuze

Nepochopitelné, směšné, bláznivé. O Vivianiho zvláštní diskvalifikaci

Ital sesazen na domácí půdě. Takhle nějak hodnotil pondělní třetí etapu italského Gira d´Italia italský tisk nebo také tisková zpráva Deceunincku Quick-Step. Všem vadilo jediné - tak trochu prazvláštní diskvalifikace italského miláčka a domácího šampiona Elii Vivianiho z hromadného dojezdu, který původně vyhrál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Včera jsem na Vivianiho vsadil tisícovku s kurzem 1:2,7 na vítězství. Přišel jsem o ni. Dneska je na něj kurz 1:21, ale koukal jsem na profil etapy a asi to dám znova. V závěru je stoupání 4% - a to by dát mohl. Ale ten včerejšek mě štve.

1 1
možnosti
PS

To vybočení bylo opravdu hodně velké, to bylo zbytečné. Díky tomu toho jezdce za sebou ohrozil víc než bylo nutné. Chápu, že chtějí rozhodčí nastavit situaci, aby k sobě byli jezdci ohleduplní. Když někdo skončí na zemi a je na půl roku zraněný, tak mu není moc platné, že ho soupeř nesrazil úmyslně.

Za mě teda asi správné rozhodnutí. Ale mě se nelíbilo ani jak poslal Sagan dolů Cavendishe a to jsem Petrův fanda. Já jsem v té ohleduplnosti k druhým asi zbytečně přecitlivělý.

2 13
možnosti
PV

P14a21v15e48l 21V51a68c69e34k

14. 5. 2019 12:32

až na to že sagan dolů cavendishe neposlal.

15 1
možnosti
JD

V pelotonu byl nedotknutelný vždy jen jeden cyklista - zákeřný trpaslík Cavendish.

4 5
možnosti
LS

L48a37c30i 29S55u81s16t59e49k

14. 5. 2019 14:10

staci sledovat caru na silnici pro orientaci , na takovou deviaci od trajektorie jizdy nemel duvod, nevyhybal se nikomu neobjizdel, zaroven ohrozil jezdce ktereho svym perifernim videnim musel videt vedle sebe (ital bud nizzolo nebo moschettiho)

0 3
možnosti
FO

Co se týče zatáček před cílem - nejezdí se jen rovně! Za mně to bylo hodně dobré. Bylo potřeba se rychle zorientovat, přeskládat vagóny, zjistit, kde kdo je. Některé dojezdy mají být na bulváru, některé takovéto.

Za ten pád, co přišel před cílem v neděli, mohla motorka, ne zatáčka. Kvůli ní muselo čelo balíku v zátačce zpomalit a tahle vlna se přenesla i dozadu, kde to pak spadlo.

6 0
možnosti
FO

Diskvalifikace byla hodně přísná.

Možná by bylo dobré, kdyby se k tomu ještě před verdiktem mohli vyjádřit ostatní v tom spurtu, případně jejich sportovní ředitelé. Takhle je to fakt podivné, když s tím nikdo nesouhlasí.

1 0
možnosti
DP

Referendum o porušení pravidel? To by byl teprve guláš. :-)

Oni samozřejmě proti sobě nepůjdou. Snad jen v případě, kdyby někdo hlavičkoval nebo sestřelil, ale tyhle nebezpečné vlny by procházely.

1 1
možnosti
DP

Diskvalifikace přísná, ale správná, protože to rozhodně nebylo jen vyjetí z háku. Je jedno, zda byl nejrychlejší, zda si vítězství zaslouží, zda je Ital, zda je kdovíco. Měl vyjet z háku a držet se své lajny.

5 2
možnosti
DK

D98a72n 14K54u31t85a

14. 5. 2019 10:32

Řekl bych to asi takto. Mohlo to být na disknutí. Avšak opravdu nespočet spurtů se takto dojelo bez potrestání a plně rozumím rozhořčenosti EV. Je třeba však také na druhé straně brát na zřetel, že pohled na nebezpečnost spurtů se mění.

Jinak malá poznámka. Když je spurtující soupeř přímo za kolem, spurtér ho opravdu vidět nemůže, ale jakmile už je za ním z boku, periferně ho samozřejmě spurtér vidí neboť po většinu času při spurtu má hlavu svěšenu dolu. Troufám si tvrdit, že ho Viviani dobře viděl a dokonce věděl co dělá. Ale "diskvalifikující" nebezpečnost bych osobně v manévru neviděl.

1 0
možnosti
OH

Normální vlna jak prase. Neznám znění pravidel, ale podle pohledu z helikoptéry bych ho (čistě laicky) disknul taky.

7 2
možnosti
ZJ

Tak on hlavně vybočil zbytečně moc, to nebylo jen z háku, ale bloknout levou stranu...

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti