Bikery čeká boj o olympijské místo

Praha - Čtvrtý díl Světového poháru bikerů v disciplíně cross-country, který se jede v rakouském lyžařském středisku Schladmingu, rozhodnoce o majiteli druhé letenky do Atén. Start na olympiádě má už jistý Radim Kořínek. O druhé místo se porvou Jaroslav Kulhavý z týmu Siemens Cannondale, Milan Spěšný (Rubena Merida) a Pavel Boudný (Rocky Bikes).

Původně měl český reprezentační trenér Milan Hollosi oznámit nominaci pro Atény po závodu Českého poháru minulý týden, ale po dohodě se sportovním ředitelem Českého svazu cyklistiky Josefem Kratinou a bikovou komisí cyklistického svazu došlo ke změně.

"Dohodli jsme se, že návrh nominace podám až po závodě Světového poháru ve Schladmingu. Kdo z tria Boudný, Spěšný, Kulhavý skončí nejlépe, ten bude nominován," řekl Hollosi.

Připustil však i jednu možnou výjimku. "Pokud by někdo z nich jel třeba v posledním kole na patnáctém místě a měl defekt, tak to by byl pro mě argument," zdůraznil.

Vedle této trojice budou na startu ve Schladmingu i další čeští jezdci. Po chřipce, která mu nedovolila startovat minulý týden ve velkých Losinách, pojede nejlépe postavený český jezdec ve světovém žebříčku Kořínek, dále budou v kvalifikaci usilovat o postup do hlavního závodu Jiří Novák, Michal Talavašek, Jan Kasík, Emil Jamnicz a Ondřej Zelený.

V závodě žen se představí Pavla Havlíková, Šárka Chmurová a Tereza Jansová, mezi juniory bude na startu sedmička českých jezdců a v závodě juniorek Tereza Huříková.

,