Reportáž skončila 11. 3. 2016 16:48

MS v biatlonu: štafeta žen na 4 x 6 km

Závod štafet biatlonistek na šampionátu v Oslu komentuje Tomáš Franěk

Závodnice se už chystají na start, Češky mají číslo 3.
Start závodu se blíží, počasí v Norsku klání přeje, mlha je tatam, vládne polojasná obloha.
Tento závod určí nejen majitelky medailí, ale zároveň rozhodne i o držitelkách malého glóbu, jelikož při pohárovém finále v Chanty Mansijsku se už štafety neběží. Situace v čele je extrémně vyrovnaná a pro trio Ukrajina, Itálie, Česko v případě vítězství v mistrovské štafetě platí vítěz bere vše, tedy zlato i malý glóbus.
Jak vidí šance Češek kouč Zdeněk Vítek? „Pokud skončíme do šesti, budeme v tomto složení maximálně spokojeni. Jenže i to bude obtížné. Jsou tu Němky, Francouzky, Italky, Rusky, Norky, Ukrajinky.“
Štafeta bude obhajovat osmé místo z loňského šampionátu v Kontiolahti (zde zvítězily Němky před Francií a Itálií), na vrcholné akci byla nejlépe na OH v Soči na čtvrtém místě. V minulé sezoně Světového poháru ženské kvarteto ve všech pěti startech vybojovalo medailové umístění a tři vítězství, i poslední letošní závod v Presque Isle česká čtveřice ovládla. To však startovala v nejsilnějším možném složení.
Český tým nastoupí v sestavě Jessica Jislová, Gabriela Soukalová, Lucie Charvátová a Veronika Vítková. Jednadvacetiletá Jislová poběží premiérově týmový závod mezi seniorkami na prvním úseku jako náhrada za stabilní členku čtveřice Evu Puskarčíkovou, která kvůli nemoci odjela z Osla domů.
Krásné páteční odpoledne! Česká výprava na biatlonovém šampionátu v Oslu stále čeká na první medaili. Změní se to dnes? Od půl čtvrté se běží štafeta žen na 4x6 kilometrů. Průběh závodu sledujte zde v podrobné on-line reportáži, vítejte!
Závod začíná v pátek v 15:30 SEČ.