Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Šlesingr cítí, že biatlonový konec je blízko: Nejvíc trpí ego

Je mu pětatřicet. Kdysi prošlapával cestu generaci českých biatlonových hvězd. Má doma tři medaile z mistrovství světa, zažil čtyři olympiády, devatenáctkrát stál v poháru na stupních vítězů. Michal Šlesingr zároveň říká: „Nepamatuji sezonu, kdy by mě nic nebolelo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je těžké se vzdát takových výhod co mají reprezentanti a přitom na výsledku až tak moc nezáleží,finance stále pravidelně přitékají.

0 0
možnosti
MK

Biatlon je aerobní, vytrvalostní sport, který závodník, pokud má talent, poctivě trénuje a řádně se věnuje regeneraci, může dělat na špičkové úrovni klidně do 40-45 let. Příkladem budiž Ole Einar, Kaisa, nebo třeba cyklista Chris Horner (vítěz Vuelty ve 42 letech). Šlesingr talent jistě má, bohužel ovšem další podmínky zdá se nesplňuje. Byl pravděpodobně v posledních letech příliš zaneprázdněn jinými aktivitami. Pak se ovšem nemůže divit, že mu to v pětatřiceti, kdy jsou jiní vytrvalostní sportovci stále v nejlepším věku, už tak nejezdí...

1 3
možnosti
MM

blbost.!!

S vykonnosti ve starsim veku to je uplne INDIVIDUALNI vec.

Tvrdit, za kazdy spickovy sportovec ma na to soutezit i po ctyricitce ve spicce jako Bjoerndalen nebo Horner je korunovany nesmysl.

Nema!!

Je to individualni, stejne jako je individualni typ a mira talentu. Zalezi mj i na prodelanych zranenich i osobnich okolnostech.

Samozrejme, ty jako udernik si nemuzes odpustit kopnout do Slesingera, ze si dovolil odsuzovat tvoje milovane ruske svindlire!

1 0
možnosti
PV

P59e75t18r 50V64e39r42b83í78ř

28. 12. 2018 11:33

Tak to bych byl hodně nerad, kdyby Michal skončil. Je to sympaťák. Podle mě po fyzické stránce tělo z roku na rok nějak výrazně nezdegraduje,s věkem jde maximálně postupné zhoršování. Pokud je z roku na rok výraznější zhoršení, je to nějaký problém, ne pouhé stárnutí. I proto bych se přimlouval, aby to Michal ještě zkusil. Podle pořád může mít na to, podávat z našich nejlepší výsledky, alespoň z těch starších.

0 2
možnosti
GK

jojo jako JJ, toho to taky furt bavi hrat ;-D "Za zasluhy", to tu bylo 40 let.

0 0
možnosti
GK

Proc nekteri nevedi kdy maji odejit? Slesingerovi preci jeho uspechy uz nikdo nikdy neveme. Kazdy nemuze v tomhle sportu jezdit az buhvi do kolika. Par vyjimek se najde ale to jsou opravdu svetle vyjimky ktere se dokazi udrzet na absolutni spicce jako byl Ole Einar Bjørndalen nebo Simon Eder kteremu bude v breznu 36 (momentalne 3 ve WC), ci Ricco Groß, etc. Mezi tyhle ale Slesingr rozhodne nepatri kde jeho vykonostni krivka jde prudce dolu. Staci se kouknout na statistiku na https://biathlonresults.com Vymlouvat se na to ze treba jeste nejaky vysledek udela kdyz se vsechno sejde je alibismus Rv Kdyz panbu da tak i motyka vysreli jak se rika.

Keci o tom ze ma velky zasluhy v biathlonu a ze si to za to zaslouzi nebo ze ho to bavi jsou na blyti. Lidi si vetsinou pamatuji to posledni a jednou za par let az padne jmeno Slesingr tak to nebude "Jo to je ten biatlonista co dokazal pritahnout lidi k obrazovkam a pral se o kazdy misto v zavodech aby byl co nejlepsi. Ale spis si vzpomenou jo to je ten kdyz uz na to nemel tak aby se udrzel v narodaku zacal politikarit a behat s pamfletama aby se o nem aspon mluvilo/psalo. Takovej je proste zivot.

Nechapu take prispevky ze ti mladi taky nejsou lepsi, neudelaj lepsi vysledek. Tak to jako budem cekat dalsi roky az bude zaslouzili zvodnik ve WC na 80 miste? Kdyz zacal Slesing jezdi tak prvni dve sezony taky byl az na 78 a 70 miste.

2 3
možnosti
PV

P44e92t12r 27V41e48r59b72í69ř

28. 12. 2018 11:54

Minulý rok měl Michal horší sezónu. V sezóně 2013/2014 byl 47. a sezónu po tom přišlo jeho nejlepší celkové umístění ve svěťáku, 8. místo. Kdyby poslouchal vás, možná by po tom 47. místě ukončil kariéru a toho 8. místa bychom se nedočkali. Pak na tom byl dvě sezóny úplně stejně, tam bylo zhoršení o dva body celkově.

"Nechapu take prispevky ze ti mladi taky nejsou lepsi, neudelaj lepsi vysledek...Kdyz zacal Slesing jezdi tak prvni dve sezony taky byl az na 78 a 70 miste." - tak za prve na 78. a 70. místě byl tak maximálně první sezónu, kdy mu bylo 19! let, a účastnil se jen dvou svěťáků, z toho jednoho jen ve štafetě - takže ani mladého Šlesingra nenechali jezdit na úkor starších; takže si sám řežete větev pod svou vlastní argumentací.Ve druhé sezóně mu bylo 20 (2002/03) a na MS zajel 27., 30. a 50. místo (a ani v té sezóně ho nenechali objet všechno). Aspoň kdybyste vycházel z faktů, ale vy ani nevíte, co mluvíte.

Ano, má smysl, aby ve svěťáku jezdil ten lepší, takže pokud je Michal aktuálně lepší, než někdo mladý, ať jezdí on, to je prostě nesporné a neuvědomujete si to asi. Co bude v budoucnosti nevíme, takže je bezpředmětné mluvit o tom, na co budeme, nebo nebudeme čekat.

0 1
možnosti
LP

L96i76b80o77r 16P18o51r35d15a

27. 12. 2018 6:10

Biatlon je spíše rychlostní dynamický sport, kde se maká krátkou dobu ve vysokých intenzitách. Po třicítce tělo automaticky tíhne k vytrvalosti.

1 0
možnosti
LP

L34i49b61o82r 43P74o27r23d36a

27. 12. 2018 6:15

Takže logicky ho nejde dělat do vyššího věku. Obecně samože; vyjímky se ovšem najdou. I Šlesingr už je ve svém věku vyjímka. Na svém vrcholu byl spolu s Jardou Soukupem tahounem, ale teď už spíše a zbytečně moc jenom kecá.

3 4
možnosti
PC

Ano, konec se blíží. A karma to urychluje. Za to, co udělal Šipulinovi a dalším sportovcům, na které nestačil na trati. Jinak - bez výsledku se fláká již několik posledních sezón. Bylo by dobré, kdyby se odešel živit smysluplněji.

3 11
možnosti
PM

P18a41v49e96l 38M39a19r43e23k

26. 12. 2018 16:32

Medaile ve SP v minulé sezoně a prý bez výsledku...... je vidět ze o biatlonu nevíte nic....

2 0
možnosti
JP

Palec nahoru pro Bouška. Byl pod palbou kritiky, že se montuje do pronásledování Rusů, až se ukázalo, že měl pravdu. A mimochodem, nedělal to sám. Společně s Američanem Baileym a Fourcadem. 19x stát na pódiu při SP a 3 medaile z MS jsou dokladem úspěšné kariéry.

8 5
možnosti
PC

Co se ukázalo? Proč lžete? On snad "Boušek" předložil nějaký důkaz? Jen plival. V podstatě - nestačil na trati, tak to vzal jinou cestou.

3 8
možnosti
OH

Tak bojovat proti křivárně tím, že budu lhát... to není asi ten správný postup, ale pokud si to dokáže omluvit, je to jen jeho věc...

2 7
možnosti
HG

H98y87n75e96k 93G21l42o78s

26. 12. 2018 8:49

V čem konkrétně podle vás lhal? Nebo píšete jen takové urážlivé a lživé nesmysly?

1 0
možnosti

Pamatuji si, jak v nějakém závodě (už si nevzpomenu, kde to bylo) skončil Šlesingr do šestého místa a účastnil se tak ceremoniálu. Všech šest nejlepších závodníků dostávalo plyšáky, kteří byli vyrobeni z kožešiny nějakého zvířete. Šlesingr tehdy toho plyšáka vrátil, protože mu vadilo, že jen kvůli výrobě maskota se muselo zabít zvíře.

Michal měl vždy svůj názor a nebál se ozvat. Vím, že chodil i do diskuse zde na idnes (ikdyž to bylo spíše ještě v době, než začal ten biatlonový boom, který zákonitě přilákal i trolly, pro které je málo i druhé místo) a tak, kdyby tohle náhodou četl: Michale, jsi borec a až jednou skončíš, budeš mi ve světovém poháru chybět.

21 1
možnosti
MR

Klobouček smekám. Pan Šlesingr sbíral body dřív než se tento sport dostal na naše obrazovky. Respekt.

8 0
možnosti
MM

Respekt R^a vsechno nejlepsi do jeho dalsi staze zivota.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hokej

Česko - Finsko 1:0N. Drama s vítězným koncem, skvělý výkon předvedl Dostál

10. května 2024  22:56,  aktualizováno  23:24

Česká reprezentace má za sebou první vystoupení na domácím mistrovství světa v hokeji. Svěřenci...

Hokej

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi udolali v nájezdech Finy, v sobotu vyzvou Norsko

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  11.5 19:06

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí turnaj vítězstvím 1:0 po samostatných nájezdech nad...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

Hokej

Zbabělé, je jako neřízená střela. Finové tepou Gudase, atmosféru naopak chválí

11. května 2024  10:29

Ví se o něm, že hraje na hraně pravidel. Občas si počíná i lehce za ní. Radko Gudas je zkrátka na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Cyklistika

Tadeji, sundej to! Pogačar odvracel diskvalifikaci, Ganna prohnal zlaté parťáky

8. května 2024  7:46

Je vůbec možné, aby v průběhu etapy letošního cyklistického Gira nezaútočil Tadej Pogačar? Teprve...

Hokej

Lotyši zlomili Poláky až v prodloužení, druhý bod trefil kapitán Daugavinš

11. května 2024,  aktualizováno  19:20

Aktualizujeme Druhý hrací den hokejového šampionátu nabízí v ostravské skupině B hned tři duely. Kazachstán na...

Ostatní sporty

Hanzlíčková ani Varga v olympijské Paříži zápasit nebudou

11. května 2024  19:15

Česká zápasnická jednička Adéla Hanzlíčková si účast na olympijských hrách v Paříži nevybojovala....

Fotbal

Koubek: Šulcův odchod? Jedině top pětka. Když někdo přijde, poblahopřeju

11. května 2024  19:11

Možná byl v posledních minutách trochu nervózní. Nakonec ale jeho svěřenci zvládli utkání strhnout...

Hokej

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi udolali v nájezdech Finy, v sobotu vyzvou Norsko

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  11.5 19:06

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí turnaj vítězstvím 1:0 po samostatných nájezdech nad...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...