PODESÁTÉ. Hráči Nymburka se radují z desátého mistrovského titulu.

PODESÁTÉ. Hráči Nymburka se radují z desátého mistrovského titulu. | foto: ČTK

V basketbalovém Nymburce končí trenéři, s Rančíkem klub vyjednává

  • 4
Basketbalový Nymburk oslavil desátý titul v řadě, hráči si užili čtvrteční party, v pátek je přivítal starosta Miloš Petera na místní radnici. A pak? Na shledanou. Hráči i trenéři se rozprchli do svých domovů, někteří z nich se možná už nikdy v životě nepotkají.

Klub okamžitě po oslavách začíná pracovat na plánech pro příští sezonu a tým se stejně jako každý rok dočká řady změn.

Novinka číslo 1: V Nymburce po třech letech končí duo izraelských trenérů Ronen Ginzburg - Oren Amiel. Podle informací MF DNES by nový kouč měl být představen ve středu. Zdroj blízký klubu naznačil, že by se znovu mělo jednat o cizince, jenž dostane víceletý prostor pro koncepční práci.

Výrazných změn se podle všeho dočká i hráčský kár.

"Smlouvy skončily všem našim cizincům. Teprve až nastoupí nový trenér, tak se bude rozhodovat, zda někdo ze stávajících zahraničních hráčů dostane nabídku nového kontraktu," prozradil nymburský manažer Ondřej Šimeček.

Nejdéle sloužícím cizincem v Nymburce byl skromný americký pivot Drew Naymick, jenž s týmem vybojoval tři české tituly.

Smlouva skončila i slovenskému bojovníkovi Radoslavu Rančíkovi, který byl vyhlášen nejužitečnějším basketbalistou letošního ročníku české ligy.

"S klubem jednám o dalším působení v Nymburce," uvedl Radoslav Rančík, jemuž se nedávno v kolínské porodnici narodila dcera, jeho první potomek.

"O Rada máme jednoznačně zájem, ovšem i v tomto případě bude záležet na názoru nového trenéra," doplnil k tématu Šimeček.

Co se týká českých hráčů v týmu, tady by se toho příliš měnit nemělo. Nymburk jejich jména ve větším měřítku obměnil před letošní sezonou, talentovaní Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek či Lukáš Palyza by měli dostávat čím dál větší prostor.

V klubu zůstane i zkušený reprezentant Jiří Welsch, jenž při svém podzimním příchodu z Belgie podepsal v Nymburce dvouletou smlouvu. "Ziskem titulu jsme splnili jeden z cílů a vlastně jsme tím i vybojovali místo v evropských pohárech, což je pro mě důležité," podotkl Jiří Welsch.

Jelikož klub navyšuje rozpočet, dá se čekat i příchod nějaké hvězdy evropského formátu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž