ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MAFRA

Ostré testy pro basketbalistky Hradce i Trutnova, pak už přijde liga

  • 3
Ostrý start to ještě není, ale může hodně napovědět. Basketbalistky Hradce Králové a Trutnova totiž ode dneška do konce týdne čekají ostré zápasové testy. Shodou okolností při účasti na kvalitně obsazených turnajích.

Hradecké Lvice, které budou v nové sezoně obhajovat čtvrtou příčku z té minulé, se na něj vydají do polské Wroclawi.

Trutnovská Kara, která účast mezi domácí elitou na jaře zachraňovala až na poslední chvíli, si soupeřky pozvala do své haly. Hrát se v ní začneve čtvrtek, Hradec se do turnaje v Polsku pustí v pátěk.

Pro Karu to bude v letní přípravě první opravdu ostrý zápasový test, druholigová polská Jelenia Gora byla přece jen slabším soupeřem. I bez zahraničních posil ji Kara rozstřílela 112:45, když Michaela Gaislerová zaznamenala 49 bodů,z nich hned 39 bylo úspěšným proměněním trojkových pokusů.

Ve čtvrtek se Kara utká s polským týmem Gorzów (19.00), zítra s německým Gisa Lions (19.00) a v neděli půl hodiny po obědě s brněnskými Žabinami, které budou v novém ročníku ŽBL obhajovat stříbrné medaile.

A Hradec? Ten má za sebou domácí turnaj, na kterém obě utkání prohrál (Wroclaw, Chomutov), ale nyní si může spravit chuť s polskými týmy. V pátek to bude se Sosnowiecem a v sobotu bude mít šanci na odvetu s domácí Wroclawí.

A pak už přijde liga. Lvice do ní vstoupí středečním zápasem se Žabinami, na Trutnov čeká v úvodním kole Slovanka, hrát se bude v pátek v Trutnově.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž