Kristýna Čuperková (vpravo) ze Sokola Hradec Králové přihrává v zápase s DSK...

Kristýna Čuperková (vpravo) ze Sokola Hradec Králové přihrává v zápase s DSK Basketball Brandýs, brání ji Lucie Ceralová (vlevo) a Kateřina Ebenhöhová. | foto: Sokol Hradec Králové

Derby naznačí další osud hradeckých lvic. Trutnov může překvapit

  • 0
Prestižní derby Hradce Králové a Trutnova oběma týmům uzavře základní část Chance Ženské basketbalové ligy. Půjde o hodně, protože jeho výsledek je nasměruje do bojů ve vrcholné části sezony. V případě domácího Hradce spolurozhodne o tom, co jej čeká v té nadstavbové.

Lvicím totiž před závěrečným kolem patří šestá příčka, přitom do elitní skupiny postoupí jen pět nejlepších. Proto v pátek (začátek v 18.30) na domácí palubovce musí rivalskou Karu porazit.

K postupu jim to ale nemusí stačit, neboť k tomu, aby se na poslední chvíli protlačily do skupiny A1, potřebují ještě vítězství pražské Slavie nad Chomutovem. Jenom tak se do ní mohou dostat poté, co o víkendu překvapivě prohrály v Ostravě.

„Po další ,charitativní' prohře s týmem z konce tabulky nás v pátek čeká velmi důležité utkání v boji o páté místo. I když už posun na něj nemáme jen ve vlastních rukou a záležet bude také na utkání Slavia - Chomutov, doufám, že holky udělají všechno pro to, abychom v zápase uspěli,“ uvedl před dnešním derby trenér Hradce Peter Bálint.

Vedle nečekané porážky v Ostravě tak Bálint narážel především na prosincovou prohru na palubovce Slovanky, které aktuálně patří poslední místo tabulky.

Hostující hráčky z Trutnova si mohou o startu v elitní skupině nechat jen zdát. Od začátku sezony se pohybují v dolní polovině tabulky a až nedávná výhra nad Ostravou jim dovolila opustit poslední příčku. Právě to je pro hradeckého favorita varováním. „Trutnov po Novém roce vyměnil tři cizinky a jejich hra se v posledních zápasech zlepšila,“ komentoval Bálint změny v týmu soupeřek.

Trutnov se v soutěži zachraňuje už několikátou sezonu a napínavý závěr sezony jej čeká i letos. Nasvědčuje tomu spodek tabulky, v němž se v rozdílu jediné výhry tísní hned čtyři družstva. Vedle již zmíněných Trutnova, Ostravy a Slovanky ještě nováček DSK Basketball Brandýs.

„S Trutnovem musíme naprosto změnit náš herní projev. Poslední zápasy musíme hodit za hlavu a ukázat se v úplně jiném světle,“ vybízí kapitánka Hradce Klára Vojtíková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž