Welsch a spol. už trénují v Praze

  • 6
Praha - Basketbalová reprezentace touží po účasti na zářijovém evropském šampionátu v Srbsku a Černé Hoře. Dodatečnou kvalifikaci v boji o vstupenku do Bělehradu zahájila skvostně, výhrou v Estonsku (75:57). "Estonsko je stále basketbalovou zemí, vítězství nás dobře nastartovalo," uvedl kouč národního týmu Michal Ježdík.

Po sobotním příletu se reprezentace přesunula do Nymburka, kde absolvovala dva tréninky. V neděli dopoledne se parta kolem Jiřího Welsche už vydala do Prahy.

"V neděli jsme v Sazka Areně poprvé trénovali. Menší zdravotní potíže mají Starosta, Benda, Whitfield a Sokolovský," konstatoval Ježdík.

Už před zahájením dodatečné kvalifikace musel oželet účast Radka Nečase a Jiřího černoška. Prvního bolí záda, druhého kotník.

"Musíme si v kvalifikaci poradit i bez nich. Věřím, že se prosadí hráči, které máme k dispozici."

Týmu by jistě pomohl i zkušený pivot Jiří Zídek, který však po zranění upřednostnil rehabilitaci a nominace se kvůli zdravotním potížím vzdal.

Reprezentanti si musejí zvyknout na prostředí v Sazka Areně. Určitě padne český divácký rekord na utkání národního týmu. Už nyní je prodáno kolem 4000 vstupenek.

NOMINACE:

L. Bartoň (202) Joventud Badalona (Šp.)
Petr Benda (202) A Plus Brno
Petr Czudek (187) Prostějov
Daniel Douša (219) Sparta
Michal Křemen (200) A Plus Brno
Pavel Miloš (200) Sparta
Jan Pavlík (186) Paks (Maď.)
Zbyněk Pospíšil (203) Ostrava
Ladislav Sokolovský (200) Nymburk
Ondřej Starosta (215) Štrasburk (Fr.)
Stanislav Votroubek (212) Nymburk
Jiří Welsch (197) Milwaukee (NBA)
Maurice Whitfield (186) Nymburk
Stanislav Zuzák (206) Ap. Nikósie (Kypr)

"Na úterní zápas proti Polsku se těšíme. V Estonsku jsme dobře začali, ale už se musíme koncentrovat na další utkání. Budeme ho hrát v jedné z nejhezčích arén v Evropě, proto bych na ničem nehledal negativa," uvedl Ježdík, který věří, že si hráči na nové prostředí zvyknou.

Polsko hrálo s českým týmem už v základní kvalifikační skupině. "Hru soupeře sledujeme. Víme, že změnili trenéra a mají za sebou i hráčskou obměnu," dodal trenér českého týmu.

Kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy Česko - Polsko se hraje v Sazka Areně v úterý od 17.00. Další duel čeká národní tým 29. srpna proti Estonsku v Opavě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž