Ryan Hollins z Los Angeles Clippers střílí v krkolomné pozici v utkání proti

Ryan Hollins z Los Angeles Clippers střílí v krkolomné pozici v utkání proti Chicagu. | foto: AP

Basketbalisté Chicaga schytali bez Rose drtivou porážku od Clippers

  • 49
První zápas bez zraněné hvězdy Derricka Rose basketbalistům Chicaga vůbec nevyšel, v Kalifornii prohráli o bezmála čtyřicet bodů. Los Angeles Clippers rozstříleli Bulls 121:82, připsali si nejvýraznější vítězství v klubové historii a s bilancí deseti výher a pěti porážek vedou Pacifickou divizi.

Clippers si až v závěru pokazili do té doby více než šedesátiprocentní úspěšnost střelby z pole. Trenér Doc Rivers však chválil zejména obranu. "Nebylo to úplně dokonalé, protože tam nebyl Rose, ale fantastická byla naše energická defenzíva," řekl domácí kouč.

Vynikající zápas odehrál Jared Dudley, jenž netrefil pouze dvě střely a dal 21 bodů, Chris Paul se vedle 16 bodů blýskl 17 asistencemi.

Domácí vítězství slavili ve stejné hale i Lakers. Sacramento porazili 100:87 a připsali si třetí výhru v řadě. Náhradník Xavier Henry k tomu přispěl 21 body; už pošesté v sezoně se tak stalo, že nejlepším střelcem týmu byl muž z lavičky. Hráči ze střídačky Lakers dali více bodů než rezervy soupeřů ve 13 ze 14 dosavadních zápasů. "Máme dobré hráče, nesobecké, nestarají se o své statistiky. Vyznávají správné hodnoty," řekl kouč Lakers Mike D'Antoni.

Oklahoma potvrdila roli favorita a přehrála Utah 95:73. Nejhorší tým soutěže nedokázal využít absenci odpočívajícího Russella Westbrooka a nikdo z jeho mužstva nenastřílel více než 10 bodů.

V bídných výkonech pokračují brooklynští Nets, kteří podlehli Detroitu 97:108 a prohráli posedmé z posledních osmi utkání. Brooklyn bez zraněných Andreje Kirilenka, Brooka Lopeze, Derona Williamse a Jasona Terryho ještě v poločase vedl o sedm bodů, ale třetí část prohrál 15:34 a Pistons už si druhou venkovní výhru v sezoně pohlídali. Nezabránil tomu ani domácí střelec Joe Johnson, autor 34 bodů.

Výsledky NBA

Brooklyn - Detroit 97:109
LA Clippers - Chicago 121:82
LA Lakers - Sacramento 100:86
Oklahoma City - Utah 95:73
Orlando - Phoenix 96:104

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž