J. R. Smith z New Yorku v souboji se svým jmenovcem Joshem Smithem z Atlanty.

J. R. Smith z New Yorku v souboji se svým jmenovcem Joshem Smithem z Atlanty. | foto: AP

Vtip za půl milionu: basketbalista zveřejnil hanbatou fotku, a tak platí

  • 1
Nejen s čerty nejsou žerty. Některé vtipy se mohou zle nevyplatit také basketbalistům zámořské NBA. Své o tom ví J. R. Smith z New York Knicks, který právě musí do pokladnice soutěže vyplatit 25 000 dolarů. To je bezmála 470 000 korun.

Jeho nejapnosti přitom nemají s basketbalem skoro nic společného. Až na jeden drobný detail.

Šestadvacetiletý střelec přestřelil, když na Twitteru zveřejnil fotografii své přítelkyně, modelky Tahiry Jose, ležící na posteli a přihlížející basketbalovému utkání v televizi. První pohled valná většina čtenářů patrně věnovala odhalenému ženskému pozadí.

Až pak si všimne také Smithova komentáře: "Takhle zápas sledovat nedokážu... Zatracená @therealtahiry."

"Zatracená @therealtahiry " neboli Tahiry Jose vzápětí zatracovala. Smithe. Přes svůj vlastní účet na Twitteru dala světu hned několikrát najevo své rozhořčení.

Smith se pak trochu podivoval nad nepochopením svého vtipu, fotografii ale promptně stáhl a omlouval se všem zúčastněným i nezúčastněným stranám.

"Netušil jsem, že to bude takový problém. Rozhodně toho teď lituju... Nebylo to to nejchytřejší, co jsem mohl udělat. To už teď chápu. Příště musím být při svých rozhodnutích chytřejší," nechal se slyšet ještě před tím, než od vedení NBA přiletěla sankce.

A kolik jej bude stát odprošení své partnerky, to se zatím neví.

Smith měl přitom mediální trable kvůli Twitteru už dřív. Před třemi lety raději s tweetováním skončil, když se přetřásala jeho libůstka se zaměňováním písmenka "c" za "k". Malichernost, řeklo by se. Potíž je v tom, že stejnou zvláštností se vyznačují vzkazy členů pouličního gangu Bloods.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž