Vary vyhrály, zápas kvalitou nepotěšil

Karlovy Vary - Z páté příčky tabulky Ženské basketbalové ligy vstoupí do roku 2006 karlovarská Lokomotiva. Rozhodl o tom včerejší domácí zápas, ve kterém basketbalistky Karlových Varů porazily Strakonice 78:67. Partie měla sotva průměrnou úroveň. "Z naší strany to bylo sváteční utkání," zlobil se domácí trenér Jiří Bárta.

"Bohužel jsme nepotvrdili zlepšenou formu z minulých zápasů." Strakonice v průběhu střetnutí ani jednou nevedly. Hned v úvodu Lokomotiva dvakrát skórovala z trojkových pokusů, jako kdyby domácí hráčky chtěly soupeři vzkázat, podle jakých not se bude hrát.

To platilo až do půle, kterou Karlovy Vary vcelku bez problémů vyhrály 44:33.
Jenže ve třetí čtvrtině soupeř využil výpadku domácích a přiblížil se na jediný bod.

"S takovým výpadkem se nedá udělat nic, pokud potká všech pět hráček. Kdyby si slabší chvilku vybrala jedna nebo dvě, řeší se to střídáním, ale nás postihl výpadek celého týmu," konstatoval trenér Bárta.

"Pak se přece ukázala síla našeho celku. Znovu jsme odskočili ve skóre a bezpečně jsme zápas kontrolovali až do konce." Hostující kouč Eduard Geisler byl po utkání paradoxně spokojenější než Bárta.

"Konečně jsme dali víc než čtyřicet bodů. Střelecká produktivita nás v minulých zápasech srážela, takže beru 67 bodů ve Varech jako velmi solidní výkon.

Nakonec můžeme litovat neproměněných vyložených příležitostí, jinak by to asi byl zcela vyrovnaný zápas." Přes třicet minut strávila na palubovce domácí Adéla Dlouhá.

Po příchodu ze Slovanky ještě v Karlových Varech nebyla tak vytížená, navíc v dresu Lokomotivy předvedla dosud nejlepší výkon. "Asi to tak bylo," říkala skromně.

"Strakonice vsadily na agresivní obranu, to bylo nejlépe vidět v závěru. Sice se dostaly na rozdíl jednoho bodu, ale to bylo spíš tím naším výpadkem," komentovala Dlouhá okamžiky třetí čtvrtiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž