Český rozehrávač Lukáš Feštr na ME do 18 let.

Český rozehrávač Lukáš Feštr na ME do 18 let. | foto: Archiv FIBA Europe.

V souboji Feštrů se radoval syn z USK Praha, pomohl k demolici Plzně

  • 0
Souboj otce se synem vyhrál v sobotu na pražské Folimance před televizními kamerami syn. Lukáš Feštr, sedmnáctiletá naděje USK Praha, se radoval, když i díky jeho prvním bodům v Mattoni NBL porazili Pražané plzeňskou Lokomotivu Interconex vedenou Feštrovým otcem Dominikem 91:64.

"Přes dobrý vstup do zápasu jsme zkraty dostali soupeře zpátky do hry. Pak jsme pomalu začali ztrácet půdu pod nohama, což vyvrcholilo vstupem do druhého poločasu, kdy jsme obdrželi sérii bodů," hodnotil zápas na stránkách USK Dominik Feštr.

Lokomotiva do utkání dobře vstoupila a první čtvrtinu vyhrála 21:13. Už po čtyřech minutách druhé čtvrtiny ale domácí skóre otočili na svou stranu (27:25), a i když o poločase byl rozdíl ještě minimální (39:34), domácí v závěrečných dvou čtvrtinách jasně dominovali. Na počátku třetí čtvrtiny na tom měla velkou zásluhu bodová série USK 14:4.

Dominik Feštr a jeho plzeňští svěřenci během time-outu.

"Po poločase jsme si nechali vnutit styl USK, vlastními chybami a nekoncentrovaností jsme se dostali do strašného stylu basketbalu a nic se nám nedařilo. USK dobře bránilo, nám se celý zápas nevedly ani střely z dálky," komentoval utkání do televizních kamer zkušený pivot Lokomotivy Pavel Frána.

V čem viděl největší rozdíl mezi prvním a druhým poločasem trenér domácího USK Kenneth Scalabroni? "V prvním poločase hrála Plzeň hodně fyzicky, dobře bránila. Ve třetí čtvrtině jsme působili více soustředění, přidala se kvalita a byla to naše zatím nejlepší čtvrtina," uvedl.

Lokomotiva se už v úterý představí doma, kdy v Městské hale na Slovanech hostí od 19 hodin Ostravu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž