Úžasná série Kobeho Bryanta skončila

  9:27
New York - Famózní střelecká série čtyřicetibodových a pětatřicetibodových zápasů Kobeho Bryanta skončila - proti Clippers nastřílel "jen" 32 bodů, ale Lakers přesto vyhráli 109:98 a nadále stoupají vzhůru tabulkou Západní konference. Včerejší den v NBA byl plný překvapení a týmy ze špičky neměly vůbec na růžích ustláno - nečekané porážky si na konto připsaly Indiana, Dallas i New Jersey. V prestižním souboji "Západ-Východ" bylo úspěšnější Sacramento, které po velkém boji překonalo nejlepší obranu v NBA a přehrálo Detroit 85:79.
Cleveland - New Jersey 93:90
Cleveland od All-Star přestávky ještě nevyhrál, ale New Jersey teď nemá právě optimální formu a navíc mu rozhodně nepřispěla ani absence Kenyona Martina (rodinné důvody). Jason Kidd dělal, co mohl (31 bodů a 9 asistencí), za druhou půli nastřílel 21 bodů a pomohl hostům dotáhnout sedmnáctibodovou ztrátu až na rozdíl jediného koše, ale v koncovce chyboval a nejlepší střelec domácích Zydrunas Ilgauskas proměnil důležité trestné hody 13 sekund před koncem (91:87). O 4 sekundy později přidal další dvě šestky Milt Palacio (93:87), ale hosté přesto měli ještě jednu šanci - Anthony Johnson totiž 5 sekund před klaksonem trefil trojku (93:90) a domácí si nedokázali přihrát při vyhazování z autu. Kidd měl v poslední sekundě možnost trojkou vyrovnat, ale jeho pokus byl po něco kratší, než být měl. "Je to dobrý pocit," řekl po utkání domácí Ricky Davis. "Ještě před pár týdny bychom vedení v takovém zápase neudrželi, ale přece jen jsme trochu vyzráli a začínáme hrát jako tým..." Naopak Jason Kidd spokojen být nemohl: "Kenyon nám hodně chyběl, ale Cleveland rozhodně ze začátku nehrál jako tým, který má jen 10 výher. V závěru jsme bojovali, jako vždy, ale díra, kterou jsme si ´vykopali´v prvním poločase, byla příliš hluboká..."
Střelci: Ilgauskas 29, R.Davis 19, J.Jones 14b. a 12d., Miles 10 - Kidd 31, Jefferson, Harris a A.Williams 12

Orlando - Dallas 98:93
Zdá se, že trejd Orlanda s Memphisem, který přivedl na Floridu nováčky Drew Goodena a Gordana Giriceka, byl "mistrovským tahem" - obě nové posily podaly už potřetí za sebou výborný výkon a znovu výrazně pomohly hvězdě Tracymu McGradymu. Orlando, které dosud bojovalo s Washingtonem o osmou příčku ve Východní konferenci, vyhrálo už počtvrté za sebou a s 50%-ní bilancí (29/29) se dotáhlo na sedmé Milwaukee. Včera v Orlandu neuspěl dokonce ani nejlepší celek soutěže a po pěti výhrách za sebou tak znovu okusil, jak chutná porážka. Zápas byl velmi tvrdý a fyzicky náročný - Raja Bell a Eduardo Najera velmi tvrdě "naháněli" McGradyho, který dokonce dostal technickou chybu za úder loktem do Najery. Právě Najera ale neudržel o něco později nervy na uzdě a za postrčení rozhodčího byl vyloučen, což hosty v obraně dost oslabilo. McGrady nakonec nastřílel "jen" 26 bodů (v posledních dvou utkáních měl 52 a 46 bodů), ale přidal i 7 asistencí a především měl vydatnou podporu zmíněných spoluhráčů - Drew Gooden má za tři zápasy v dresu Magic průměry 19 bodů a 9 doskoků na zápas, Gordan Giricek pak 16,7 a 5,7. Hosté včera v koncovce vedli ještě 88:89, ale McGrady odpověděl košem a v obraně skvěle zblokoval Walta Williamse, což vedlo k dalšímu koši Giriceka (93:90 zhruba 70 sekund před koncem). Domácí pak prokázali pevné nervy při šestkách a šesti pokusy v řadě dovedli utkání do vítězného konce.
Střelci: McGrady 26, Gooden 20b. a 10d., Giricek 20 - Nowitzki 26, Van Exel 18, Finley 17, Nash 14

Indiana - Washington 78:83
Washington má v závěru dlouhodobé části velmi těžké vylosování a před sebou nesnadný úkol dohánět výborně hrající Orlando - s Michaelem Jordanem ale není nic nemožného. Wizards pod jeho vedením hráli v posledních třech utkáních velmi dobře a včerejší nečekaná výhra má cenu zlata. Pravdou je, že Washigtonu pomohly zdravotní problémy Rona Artesta (loket), který proměnil jen 3 ze 17 střel a vůbec špatná forma celého týmu Indiany, který prohrál už popáté za sebou. Michael Jordan nastřílel za první půli 16 bodů a když se mu ve třetí čtvrtině trochu přestalo dařit, štafetu převzal včera skvělý Tyronne Lue - za třetí čtvrtinu nastřílel tři trojky a jeho 9 bodů v řadě pomohlo hostům k osmibodovému vedení, které se ukázalo pro další vývoj v podstatě rozhodující. Lue, který má průměr v sezoně 7,7 bodů na zápas, nastřílel 18 bodů, připsal si 11 asistencí a neztratil ani jeden míč - celý tým Wizards ztratil za zápas pouhé 3 míče!!, což je vyrovnaný rekord NBA. V poslední čtvrtině ožil domácí Jermaine O´Neal (hrající se zlomeným nosem a ochrannou maskou) a Pacers dotáhli - po trojce Reggieho Millera (celkem nastřílel 4) šli ještě dokonce do vedení 74:73, ale v tu chvíli už jim došly síly a Washington šesti body v řadě definitivně rozhodl.
Střelci: R.Miller 25, J.O´Neal 16b. a 15d., B.Miller 10b. a 11d. - Jordan 25, Lue 18b. a 11as., Stackhouse a Laettner 12, Haywood 10b. a 10d.

New York - Houston 102:95
Houston porazil Houston - tento titulek se přímo nabízí, protože domácí ostrostřelec Allan Houston měl na ukončení čtyřzápasové série porážek New Yorku největší podíl. Pivot hostů Yao Ming výborně využíval své výškové převahy oproti domácím a nasbíral 24 bodů a 6 doskoků, ale také pětkrát ztratil míč a z toho 2 ztráty přišly v důležitých chvílích v koncovce. Hosté lépe zápas začali a vedli až o 13 bodů, aĺe New York postupně srovával krok, ve třetí čtvtrině povolil Houstonu jen 13 bodů a otočil skóre. Nestačil sice pod košem (doskakování 29:37) a měl celkově horší střelbu, ale ztrácel méně míčů (12:17) a na trojky vyhrál 8:4. V koncovce poslal Yao hosty ještě do vedení 91:92, ale v dalším útoku mu Latrell Sprewell vypíchl míč a zakončil protiútok trojkou (94:92). Yao znovu srovnal, ale na to odpověděl Clarence Weatherspoon (96:94).  V dalším útoku Kurt Thomas znovu vypíchl Yaovi míč a Sprewell zvýšil na klíčových 98:94. Když se pak Steve Francis dopustil prorážení, bylo rozhodnuto.
Střelci: Houston 28, S.Anderson 14, Sprewell a K.Thomas 13, Eisley 12 - Mobley 25, Yao 24, Francis 19b. a 12d., Posey 10

San Antonio - Miami 84:69
San Antonio si udržuje i nadále obdivuhodnou stabilní formu (v současné době jako jeden z mála týmů ze špičky) a jeho bilance 11 výher z posledních 12 zápasů je stručně řečeno vynikající. Hosté z Miami (stále bez nováčka Carona Butlera) sice potvrdili, že mají jednu z nejlepších obran v NBA, ale v útoku se proti domácím prosazovali jen velmi těžko. Spurs byli od začátku jasně lepší a definitivně rozhodli o zápase ve třetí čtvrtině, kdy jejich skvělá obrana donutila hosty k 11 ztraceným míčů - náskok se postupně vyšplhal až na 28 bodů a Miami až v závěru trochu korigovalo skóre. Od nového roku mají Spurs bilanci 20/4, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný tým v NBA.
Střelci: Duncan 17b. a 10d., M.Rose 14, Bowen 11, Ginobili 10 - E.Jones 13, Lampley 11

Sacramento - Detroit 81:75
Výhra Sacramenta nebyla nijak přesvědčivá, ale proti vynikající obraně Detroitu to konec konců není žádným překvapením. Domácí Kings na začátku zápasu prohrávali až o 11 bodů, ale od druhé čtvrtiny byli lepší a postupně otočili průběh zápasu - rozhodovalo se však až v koncovce, protože Pistons dotáhli 90 sekund před koncem po šňůře 2:12 na rozdíl pouhých dvou bodů. Domácí Chris Webber má sice pověst hráče, který nebývá oporou v posledních sekundách, ale včera to byl právě on, který (navzdory nedávnému zranění kotníku, po kterém není ještě v optimální formě) podržel svůj tým třemi důležitými koši v poslední minutě a půl. Detroit prohrál počtvrté za sebou, ale díky prohrám Indiany a New Jersey je stále v čele Východní konference (37/20). Sacramento dosáhlo jako druhý tým soutěže 40 výher (40/18), v celé NBA má lepší bilanci jen Dallas (44/13) a San Antonio (39/17).
Střelci: Webber 19b. a 13d., Stojakovič a B.Jackson 14, Bibby 11 - R.Hamilton 18, Williamson 13, C.Robinson a Billups 12 (B.Wallace 19 doskoků)

Portland - Atlanta 89:86
Ani Portland nemá po All-Star přestávce takovou formu jako v předchozích týdnech, ale proti Atlantě přece jen dovedl zápas do vítězného konce. Utkání sice zpočátku vypalo jednoznačně, protože domácí si hned v první čtvrtině vypracovali dvanáctibodový náskok, ale hosté začali dotahovat a v poslední minutě snížili až na rozdíl dvou bodů. Necelé 4 sekundy před koncem pojistil výhru domácích trestnými hody Scottie Pippen, který si připsal v zápase 2 získané míče a už jen 35 mu jich chybí k tomu, aby se posunul na třetí místo historických tabulek před svého současného kouče Marice Cheekse. Portland vyhrál před All-Star přestávkou 9 z 10 utkání, ale po ní má bilanci zatím jen 4/4.
Střelci: R.Wallace 24, Randolph 16, D.Anderson 12, Wells 11 - G.Robinson 24, Abdur-Rahim 15b. a 11d., Glover a Terry 13

L.A.Lakers - L.A.Clippers 109:98
Kobe Bryant byl velice pečlivě bráněn Coreym Maggettem a často zdvojován, přesto předvedl několik úžasných akcí a nakonec nastřílel 32 bodů a podesáté "čtyřicítku" nepřekonal - rekord Wilta Chamberlaina (14 zápasů v řadě přes 40 bodů!) tak zůstal neohrožen, ale Bryant podle vlastních slov cítí možná i trochu úlevu, že je jeho šňůra u konce, protože odváděla až příliš pozornost od toho, co je teď důležité. Podstatnější je totiž to, že Lakers hrají skvěle jako tým a včera znovu díky své hvězdné dvojici Bryant-O´Neal vyhráli (už podvanácté z posledních 14 zápasů) - v tabulce Západní konference už se odpoutali od dvojice Phoenix-Houston a dokonce se začínají hodně dotahovat na šestý Utah (31/25 - Utah 33/23). Včerejší derby dvou městských rivalů bylo poměrně vyrovnané a Clippers hodně zlobili především v první půli, kterou dokonce o bod vyhráli, ale v druhé půli už byl favorit přece jen lepší a drama v koncovce se nekonalo - Bryant se nenutil do střelby a posledních 20 sekund už dokonce jen dribloval a nepokusil se ani o trojku, která by mohla prodloužit aslepoň sérii jeho "pětatřicetibodových" zápasů (dosud 13 v řadě, více jich měl také jen Wilt Chamberlain). "Jsem na něho pyšný," řekl dokonce o Bryantovi jeho spoluhráč Shaquille O´Neal (kdo by si to před pár lety pomyslel?). "Nejdůležitější je vyhrávat zápasy..." Na lavičce domácích chyběl včera kouč Phil Jackson, který se podrobil lékařskému zákroku (ledvinový kámen).
Střelci: S.O´Neal 33, K.Bryant 32, Fox 12 (Horry 10d.) - Maggette 22, E.Brand 21, Odom 15, A.Miller a Jarič 10
Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Na horské dráze do finále. Karvinští házenkáři vyřadili Lovosice po rozstřelu

27. dubna 2024  22:22,  aktualizováno  28.4

Zvraty jako v argentinské telenovele. Strhující čtvrtá bitva semifinále play off poslala házenkáře...

První titul byl nejvíc. Balaštík vzpomíná na rivalitu s Třincem a mistrovské slzy

28. dubna 2024

Premium Když sleduje současné extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem, přesně ví, co jejich hráči...

Novotná skončila na pětibojařském SP v Budapešti osmá, Kuf devátý

27. dubna 2024  14:44,  aktualizováno  20:57

Moderní pětibojařka Veronika Novotná skončila osmá na Světovém poháru v Budapešti, Jan Kuf byl...

Mo, co jste si s Kloppem udělali? ptali se Salaha. Když to řeknu, bude zle

27. dubna 2024  20:42

Když ho po zápase v mixzóně novináři požádali o rozhovor, liverpoolský útočník Mohamed Salah jen...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...