ŽÁDNÁ DVOJKA. Kyrie Irving (vlevo) z Clevelandu se stal mužem číslo jedna při

ŽÁDNÁ DVOJKA. Kyrie Irving (vlevo) z Clevelandu se stal mužem číslo jedna při exhibičním utkání mladých hvězd NBA. Zastínil i Blakea Griffina z LA Clippers. | foto: AP

Utkání největších talentů NBA ovládl Irving, zastínil Griffina i Lina

  • 51
Utkání vycházejících hvězd, první velkou událost All-Star víkendu NBA v Orlandu, jasně ovládl Kyrie Irving. Jednička posledního draftu dovedla svůj tým k vítězství 146:133 a uzmula pro sebe trofej pro nejužitečnějšího hráče duelu.

Do utkání mohli zasáhnout jen hráči, kteří jsou buď nováčky, nebo v lize působí druhým rokem. O jejich rozdělení do dvou týmů se postarali Shaquille O´Neal a Charles Barkley, podle kterých se oba celky také jmenovaly.

Úspěšnější byl nakonec Team Chuck, pojmenovaný podle Barkleyho přezdívky. V televizním studiu TNT, pro které bývalé superhvězdy NBA vtipně glosují aktuální dění, tak bude mít pár dní navrch právě on.

Nejvíce pozornosti na sebe poutali tři hráči: Kyrie Irving, Blake Griffin a Jeremy Lin. A nejenom kvůli tomu, že ve speciálním "draftu" byli právě oni vybráni na prvních třech místech.

Veškerá sláva nakonec (zaslouženě) patří Irvingovi, který v samotném utkání jasně dominoval. Nastřílel 34 bodů, když proměnil dvanáct ze třinácti pokusů z pole a za trojkovou čárou neminul ani v jednom z osmi případů. Navrch přidal i devět asistencí.

"To se v mojí kariéře ještě nestalo," narážel Irving na svou střeleckou bilanci. "Je trochu škoda, že to přišlo v utkání hvězd, které se nepočítá do statistik sezony. Ale stejně to je pro mě úžasný zážitek."

Devatenáctiletý mladík tak opět potvrdil svůj velký talent, který dokazuje v průběhu celé sezony. V průměru totiž dává přes 18 bodů na zápas a s velkou pravděpodobností bude zvolen nováčkem roku.

Griffin byl největší hvězdou O´Nealova výběru. Na palubovce však nestrávil ani jedenáct minut. Hlavním důvodem je to, že jej v neděli čeká další zápas. Hlasy fanoušků ho totiž poslaly do základní sestavy Západní konference. V utkání hvězd se bude snažit trumfnout svých deset bodů z tohoto duelu.

Ještě méně minut, necelých devět, odehrál Jeremy Lin. Hráč, jehož jméno je teď v NBA suverénně nejdiskutovanější, tak pobyl na palubovce ze všech účastníků nejméně. A během své přidělené doby se nijak zvlášť nepředvedl. Proměnil jeden ze čtyř střeleckých pokusů a dal tak jen dva body.

Team Chuck - Team Shaq 146:133

exhibice mladých hvězd NBA

Nejvíce bodů: Irving 34, George 23, Cousins 18, Wall 17, Turner 16 - T. Thompson 20, Monroe 19, Cole 18, Fields 16, Knight 14


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž