LaMelo Ball z Charlotte Hornets slaví svou trojku. | foto: AP

Z Duranta je pro Utkání hvězd kapitán nehrající, nahradí ho mladičký Ball

  • 1
Kevin Durant přijde kvůli zranění kolena o Utkání hvězd NBA, lídra Brooklynu nepustí do hry poranění vnitřních postranních vazů v koleně, kvůli němuž vynechal posledních jedenáct utkáních. V tradiční basketbalové exhibici ho nahradí rozehrávač LaMelo Ball z Charlotte.

Přestože 20. února v Clevelandu nenastoupí, roli kapitána bude Durant vykonávat a ve čtvrtek se svým protějškem LeBronem Jamesem vyberou ze všech nominovaných hráčů své týmy pro exhibiční duel. 

Třiatřicetiletý Durant byl do All Star Game vybrán po dvanácté a role kapitána mu druhým rokem po sobě připadla díky největšímu počtu hlasů mezi hráči z Východní konference.

Kevin Durant v dresu Brooklyn Nets

Z výběru Západní konference vypadl kvůli zranění zad Draymond Green z Golden State, místo něhož zaskočí špílmachr San Antonia Dejounte Murray. O nominaci náhradníků rozhodl komisionář zámořské ligy Adam Silver, pro oba nové hráče to bude znamenat první účast v All Star Game. 

Dvacetiletý Ball, který v minulé sezoně získal ocenění pro nejlepšího nováčka ligy, bude čtvrtým nejmladším účastníkem Utkání hvězd NBA v historii.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž