T. J. Dunans měl být hvězdou smečařské exhibice při Utkání hvězd

T. J. Dunans měl být hvězdou smečařské exhibice při Utkání hvězd | foto: ALK / Václav Mudra

Členové dvanácti týmů na jednom místě? Nerozum. České Utkání hvězd se odkládá

  • 2
Utkání hvězd Kooperativa Národní basketbalové ligy se 30. prosince nakonec neuskuteční. Asociace ligových klubů tradiční exhibici plánovanou do Ústí nad Labem odložila kvůli zhoršené pandemické situaci v zemi. O náhradním termínu se bude jednat.

„Vzhledem k tomu, že v Ústí by se setkali zástupci všech dvanácti ligových celků na jednom místě, vedení soutěže i s ohledem na zdárné pokračování ligy a při vědomí společenské zodpovědnosti přistoupilo k tomuto nesnadnému rozhodnutí,“ uvedla ALK v prohlášení.

Na severu Čech se mělo utkání mezi týmy Mazáků a Mladých pušek hrát před virtuálními fanoušky. Vedení NBL chystalo technologickou novinku a o diváckou kulisu se v prázdné hale Slunety měla postarat LED obrazovka o rozměrech 30x5 metrů. V „hledišti“ měli být fanoušci snímaní ze svých domovů webovými kamerami.

Byly už známé i sestavy. 

Kapitán Mazáků Šimon Ježek si do základní pětky vybral děčínského spoluhráče Ondřeje Šišku, ústeckého Lamba Autreyho, brněnského Jakuba Krakoviče a kolínského Jiřího Jelínka

Jejich náhradníky budou Adam Číž (Kolín), Jakub Šiřina (Opava), Tomáš Vyoral (Pardubice), Retin Obasohan (Nymburk), Tomáš Pomikálek (Děčín), Pavol Lošonský (Hradec Králové) a Martin Kříž (Nymburk), trenérský post zastane brněnský Lubomír Růžička.

Šéf Mladých pušek Ondřej Sehnal z pražského USK zvolil spoluhráče Patricka Samouru, Matěje Svobodu ze Svitav, Šimona Puršla z Brna a Haydena Daltona z Nymburka. Čerstvě dvacetiletý Samoura tak o zápas přijde, v novém roce se vrací k americkému studiu.

Dalšími členy týmu jsou Viktor Půlpán (Brno), Spencer Svejcar (Ústí), David Pekárek (Olomoucko), Jakub Slavík (Opava), Justus Alleyn (Ostrava), Dalibor Fait (Ústí) a Petr Heřman (Pardubice). Výběr povede chorvatský kouč Dino Repeša z USK Praha.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž