Ústí má jediný cíl, zachránit se

Ústí nad Labem - Bývalý reprezentant a vynikající střelec z trojkové vzdálenosti Pavel Kubálek má táhnout prvoligové basketbalisty Ústí nad Labem za záchranou v nejvyšší tuzemské soutěži. To je také jediný cíl klubu. "Kubálek je naší nejvýraznější domácí posilou. Oproti loňsku jsme se posílili i pod košem," řekl ústecký manažer Petr Beran.

V boji o záchranu očekávají ústečtí basketbalisté nejdůležitější souboje o body s Pardubicemi, USK Praha, brněnskými Housery, Opavou a Spartou.

"Liga bude mimořádně vyrovnaná. Prostějov není typickým nováčkem a bude hrát nahoře," předpokládal manažer klubu Beran, že nový klub mezi elitou bude díky nabité soupisce patřit k nejlepším.
 
Těsně před startem ligy se Ústí podařilo získat zkušeného bývalého reprezentanta Pavla Kubálka, výborného střelce z tříbodové vzdálenosti, který tři roky působil v mistrovském Nymburku.

Z americké univerzity St. Johns přišel 204 cm vysoký Kyle Cuffe, z Pardubic o tři centimetry menší odchovanec Domažlic Jan Raděj a z Bratislavy Filip Darius (205 cm), jehož otec v minulosti rovněž hrával v Ústí nad Lbem.

Podle manažera by se měla v novém ligovém ročníku výrazněji prosadit i ústecká trojice reprezentantů do 20 let - pivot Pavel Houška, křídelní hráč Antonín Pištěcký a rozehrávač Ondřej Procházka, který na severu Čech hostuje z Českých Budějovic.
 
Na post hlavního trenéra přišel Jan Šedivý, který v minulých sezonách působil v roli asistenta sousedního Děčína a je po Pavlu Budínském druhým nejmladším trenérem v lize.

Ústečtí netají, že hospodaří se zřejmě nejnižším rozpočtem v nejvyšší domácí soutěži mužů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž