Alyssa Thomasová (vpravo) z USK Praha najíždí kolem Viktorije Medveděvové z...

Alyssa Thomasová (vpravo) z USK Praha najíždí kolem Viktorije Medveděvové z Orenburgu. | foto: FIBA / ZVVZ USK Praha / Luděk Šipla

Po týdnu v Rusku čeká Pražanky reparát. Pojistí si druhé místo?

  • 0
Basketbalistky USK Praha v úterý nastoupí v Eurolize proti Orenburgu. Oba soupeři už mají jisté místo ve čtvrtfinále, pokud ale Pražanky zvítězí, zajistí si dvě kola před koncem základní části postup z druhého místa v tabulce. Zápas začne v 15 hodin SEČ.

USK zápasem proti Naděždě zakončí týdenní pobyt v Rusku, který odstartoval minulou středu zápasem dvou nejlepších celků soutěže v Jekatěrinburgu. Výběr trenérky Natálie Hejkové duel o první příčku nezvládl a s obhájkyněmi titulu prohrál 65:88.

Pražanky tak našly přemožitele po šesti zápasech a v tomto ročníku Euroligy prohrály teprve podruhé. Obě porážky jim připravil pětinásobný šampion z Jekatěrinburgu. V prvním vzájemném zápase s favoritem USK doma v listopadu prohrál 67:74.

Proti Orenburgu se ale obhájkyně bronzových medailí chtějí vrátit na vítěznou cestu, což by jim definitivně pojistilo druhé místo v tabulce. USK si navíc může dovolit i prohrát, protože v případě bodové rovnosti rozhoduje vzájemná bilance a Pražanky první zápas se čtvrtou Naděždou ovládly jasně 87:63. Lepší bilanci má USK i s třetím Bourges.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž