Filip Zbránek (vlevo) a Martin Gniadek z Opavy sevřeli Roberta Rikiče z USK...

Filip Zbránek (vlevo) a Martin Gniadek z Opavy sevřeli Roberta Rikiče z USK Praha. | foto: František Mazáč

V týmu basketbalistů USK končí podkošová opora Rikič

  • 2
Po pouhých osmi zápasech končí v týmu basketbalistů USK Praha chorvatská opora Robert Rikič. Třicetiletý pivot byl během krátkého angažmá nejlépe doskakujícím hráčem a druhým nejlepším střelcem mužstva. USK pomohl k aktuálnímu třetímu místu v tabulce a byl jedním z hlavních strůjců listopadového vítězství nad hegemony z Nymburka.

S pražským klubem měl Rikič smlouvu do konce roku a pokračovat nebude. Naposledy nastoupil už před dvěma týdny, o poslední tři zápasy přišel kvůli zranění kotníku.

Šampion černohorské i bosenské ligy v české nejvyšší soutěži končí s průměry 15,3 bodu a 7,8 doskoku na zápas. V duelu s Nymburkem, ve kterém Pražané nečekaně ukončili 93 zápasů trvající ligovou neporazitelnost soupeře, byl s 19 body po spoluhráči Ondřeji Sehnalovi (28) druhým nejlepším střelcem utkání a ovládl zápasovou statistiku doskakování (9).

„Splnil naše očekávání nejenom na hřišti, ale i mimo něj, kde byl oporou i vzorem pro naše mladé podkošové hráče. Jeho kroky by měly směřovat do vyšších pater evropských soutěží,“ uvedl na klubovém webu manažer USK Michal Šob.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž